Niklas Lock var tidigare med i drömpopduon Dream Lake som du läst om ett antal gånger här i bloggen. Nu är Dream Lake nedlagt och Niklas blickar framåt vilket han gör med sitt nya musikprojekt Willar.

Popmuzik in Dolby Atmos

Först ut är den den varma och nostalgiska singeln You and I. En låt som doftar sommar, nyhängda lakan som vajar i vinden samt ger en känsla av gamla hemmagjorda filmer med sol och bad. Underbar känsla skulle jag säga.

Jag bad Niklas berätta lite mer om avslutet av Dream Lake, och framtiden för Willar i denna intervju.

Dream Lake är ett avslutat kapitel. Hur gick tankarna när ni valde att lägga ner efter nästan 10 år?

Det var ett svårt beslut att ta, särskilt då vi precis var klara att släppa en EP på 4 låtar.
Men jag upplevde under processen att vi alltmer började dra åt olika håll kring dom kreativa besluten. Samtidigt fanns hos mig en längtan och nyfikenhet att göra något eget. Kort efter uppbrottet så kom Willar till.
Jag är väldigt tacksam för alla år som vi haft ihop med Dream Lake och allt det har fört med sig.

Ditt nya musikprojekt heter Willar. Berätta, varför just Willar? 

Min farfar hette Willar och jag bär det som mellannamn. Kort, enkelt och annorlunda.Det var ingen tvekan om valet av namn.

Vad är din vision med Willar, vad kan vi som lyssnare se fram emot? 

Jag vill skapa en lugn och harmonisk fristad med min musik. Drömpopen finns kvar och påminner om det tidigare soundet med Dream Lake, men med en surfig / tropisk / retro vibe.

Debutsingeln heter You and I. Berätta lite om låten.

You and I beskriver känslan av att resa och upptäcka nya platser tillsammans.

You and I släpps tillsammans med en somrig musikvideon som känns hämtad från 70-talet i färger och stil. Berätta om arbetet och tankarna med videon. 

Låten skapades delvis då jag såg en video gjord av en fransk tjej där hon visade en roadtrip samt då hon var och hikade på olika vackra platser längs med vägen, filmat med en super 8 kamera.Jag blev så inspirerad och kände att jag ville fånga något liknande i min musikvideo till låten. Super 8 looken gör att det blir ett helt annat djup. Den lågupplösta korniga bilden lämnar en del åt fantasin att pussla ihop. Det blir intressantare tycker jag.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.