En av Sveriges kanske mest intressanta röster släpper idag andra singeln för året. Med sin mörka soul-stämma och otroliga nerv får vi Hold it Out. Det kanske inte är så konstigt att Elias släpper ny singel precis nu med tanke på den monumentala succé som Netflix-serien Young Royals inneburit. Och där har hans Revolution spelats minst sagt flitigt. Ändå fantastiskt med musik, det är sex år sedan artisten släppte låten och nu hittar den breda massan den. Men för mig är just Revolution tidlös och lika fantastisk idag. 

Nordiska Favoriter

I Hold it Out inleder sångaren med att visa sitt otroliga djup i rösten med toner som även för den skickligaste bas är svåra att träffa. Här hör vi honom sjunga om brusten kärlek och om hur känslor bokstavligen kan kännas som att man håller fram sitt hjärta för någon annan att hugga det. Med sin rörande och råa stämma skapar sångaren som vanligt magi och låtens dryga tre minuter är magnetiserande. Produktionen är svulstig och bär på en hel del soul, längst bak ligger hela tiden dovt piano som skapar mystik. Extra läckert är när stråkarna får släppas lösa och framträda i sista refrängen. Med liknande röstkapacitet som Rag’n’Bone Man och Sam Smith visar Elias att han spelar i en internationell liga. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.