En av Sveriges kanske mest intressanta röster släpper idag andra singeln för året. Med sin mörka soul-stämma och otroliga nerv får vi Hold it Out. Det kanske inte är så konstigt att Elias släpper ny singel precis nu med tanke på den monumentala succé som Netflix-serien Young Royals inneburit. Och där har hans Revolution spelats minst sagt flitigt. Ändå fantastiskt med musik, det är sex år sedan artisten släppte låten och nu hittar den breda massan den. Men för mig är just Revolution tidlös och lika fantastisk idag. 

Dolby Atmos

I Hold it Out inleder sångaren med att visa sitt otroliga djup i rösten med toner som även för den skickligaste bas är svåra att träffa. Här hör vi honom sjunga om brusten kärlek och om hur känslor bokstavligen kan kännas som att man håller fram sitt hjärta för någon annan att hugga det. Med sin rörande och råa stämma skapar sångaren som vanligt magi och låtens dryga tre minuter är magnetiserande. Produktionen är svulstig och bär på en hel del soul, längst bak ligger hela tiden dovt piano som skapar mystik. Extra läckert är när stråkarna får släppas lösa och framträda i sista refrängen. Med liknande röstkapacitet som Rag’n’Bone Man och Sam Smith visar Elias att han spelar i en internationell liga. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.