Djärv, dramatisk och full av oemotståndliga hookar så skulle jag vilja beskriva nya singeln Mother Mania från mötet mellan ELYXIR och producenten Neilio. Här sparas det inte på krutet när vi omedelbart välkomnas in i ett maffigt ljudlandskap fyllt av energi och syntglädje. Men förutom syntar finns även en hel del högt oktaverade elgitarrer, utmärkande riff och en absolut klockren sånginsats från ELYXIR.

Vad som dock på ytan kan ses som en dansvänliga låt gömmer ett djupare budskap därunder. De båda artisterna berättar att Mother Mania textmässigt bär på ett mörkt narrativ om övergrepp som lyssnaren själv får tolka fritt beroende på livserfarenheter. 

Med singeln markerar det även första släppet från detta musikaliska möte mellan Australien och England. Artisten ELYXIR är känd för sitt karismatiska historieberättande, omedelbara hits, unika stämma och förkärlek till 80-tals syntar. Producenten Neilio delar intresset för nostalgiska produktionsval och är en stor dan av synthwave-soundet. Ni hör deras Mother Mania här.

 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply