Djärv, dramatisk och full av oemotståndliga hookar så skulle jag vilja beskriva nya singeln Mother Mania från mötet mellan ELYXIR och producenten Neilio. Här sparas det inte på krutet när vi omedelbart välkomnas in i ett maffigt ljudlandskap fyllt av energi och syntglädje. Men förutom syntar finns även en hel del högt oktaverade elgitarrer, utmärkande riff och en absolut klockren sånginsats från ELYXIR.

Popmuzik Lover

Vad som dock på ytan kan ses som en dansvänliga låt gömmer ett djupare budskap därunder. De båda artisterna berättar att Mother Mania textmässigt bär på ett mörkt narrativ om övergrepp som lyssnaren själv får tolka fritt beroende på livserfarenheter. 

Med singeln markerar det även första släppet från detta musikaliska möte mellan Australien och England. Artisten ELYXIR är känd för sitt karismatiska historieberättande, omedelbara hits, unika stämma och förkärlek till 80-tals syntar. Producenten Neilio delar intresset för nostalgiska produktionsval och är en stor dan av synthwave-soundet. Ni hör deras Mother Mania här.

 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.