Jag tycker det är svårt att hitta intressanta covers. Många är bleka versioner av originalet och tillför tyvärr inte så mycket. Men när alt-folktrion Smith, Lyle & Moore ger sig på Steppenwolfs klassiker Born to be wild blev det väldigt spännande. De har tagit denna klassiska rocklåt från 1968 och gjort en Lana Del Rey-doftande och filmisk poplåt av den. Just att den är både filmisk och mer pop tyckte jag passade känslan av låten och jag kan tänka mig att just denna version kommer dyka upp i en TV-serie eller möjligen i en trailer för en film inom en inte allt för lång framtid.

Följ på Apple Music

Låten i sig släpptes faktiskt som hyllning för att det nu är 52 år sedan Apollo 11 landade på Månen. Jag menar, vad kan vara mer wild än att göra en sådan sak?

”Vi ville göra något riktigt annorlunda med Born to be wild, så vi förändrade låten drastiskt och skapade en medföljande video om Apollo 11 och den första månlandningen (en utveckling från Easy Rider / motorcykel-kopplingen från originalet). Därifrån gick vi vidare med ”till månen”-aspekten av videon och skapade en Bitcoin-skattejakt med ledtrådar om hur man kommer åt skatten som är kodad i sång-, video- och marknadsföringsmaterialet. Born to be wild var en revolutionär låt – termen ’heavy metal’ har sitt ursprung i den – Apollo 11 var revolutionerande för hela mänskligheten, och Bitcoin är en revolutionerande teknik. Vi försökte knyta ihop dem alla och skapa något unikt, roligt och spännande.”

Jag skulle säga att de lyckats i alla fall. Vad säger du?

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011