Jag tycker det är svårt att hitta intressanta covers. Många är bleka versioner av originalet och tillför tyvärr inte så mycket. Men när alt-folktrion Smith, Lyle & Moore ger sig på Steppenwolfs klassiker Born to be wild blev det väldigt spännande. De har tagit denna klassiska rocklåt från 1968 och gjort en Lana Del Rey-doftande och filmisk poplåt av den. Just att den är både filmisk och mer pop tyckte jag passade känslan av låten och jag kan tänka mig att just denna version kommer dyka upp i en TV-serie eller möjligen i en trailer för en film inom en inte allt för lång framtid.

Låten i sig släpptes faktiskt som hyllning för att det nu är 52 år sedan Apollo 11 landade på Månen. Jag menar, vad kan vara mer wild än att göra en sådan sak?

”Vi ville göra något riktigt annorlunda med Born to be wild, så vi förändrade låten drastiskt och skapade en medföljande video om Apollo 11 och den första månlandningen (en utveckling från Easy Rider / motorcykel-kopplingen från originalet). Därifrån gick vi vidare med ”till månen”-aspekten av videon och skapade en Bitcoin-skattejakt med ledtrådar om hur man kommer åt skatten som är kodad i sång-, video- och marknadsföringsmaterialet. Born to be wild var en revolutionär låt – termen ’heavy metal’ har sitt ursprung i den – Apollo 11 var revolutionerande för hela mänskligheten, och Bitcoin är en revolutionerande teknik. Vi försökte knyta ihop dem alla och skapa något unikt, roligt och spännande.”

Jag skulle säga att de lyckats i alla fall. Vad säger du?

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.