Lite post-punk och new wave inspirerad musik kanske? Varför inte liksom. Det är inga mindre än bandet Idle Youth som bjuder in oss till sin ljudbild av gnistrande syntar, ylande gitarrer och lyxiga drömska pads. Här blandas minimalism, luminism och Japans cyperunk i en härlig mix som för ögonen kan låta rörigt, men smälter ihop perfekt i öronen. Som allra bäst ät låten i sin starka refräng där små men effektiva produktionsval och grym top-line lyfter allt till nya höjder.

Svensk Pop Apple Music

Tittar vi närmare på buskapet First Contact finner vi att den är dirket talande till den pandemi som präglat vår vardag under ett års tid. Här talar bandet om de sociala dilemman vi nu ställs inför när vi återigen ska börja umgås och introducera oss själva på den sociala scenen. Låten markerar första släppet sedan utbrottet av COVID och även en nystart för bandet. Välproducerat med en hint av nostalgiska inslag och elektronisk futurism ger Idle Youth oss den eftertänksamma låten First Contact.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011