Män i högklackat? Varför ska det ens vara könsbetingat med vissa skor liksom. John Duff levererar massiv energi och självförtroende i sin nya singel High Heels. Med ett högt mått av soul och gospel behöver vi ett nytt ord för positiv och upplyftande pop. Tillhörande video går inte av för hackor den heller. Med ett självförtroende som få klämmer John ner sina fötter i ett par stilettklackar och exploderar ut i sin inre diva. Vi hör honom nämna bland annat Britney och JLO och exakt detta är vad han kanaliserar.

Inspirationen bakom låten dök upp från en plötsligt insikt i den gråa vardagslunken. Klockan var nio på morgonen och John mötte ett par tjejer i sina klackar som partat hela natten och såg ut som ett par långbenta strålande amazonkvinnor. Att leva fullt ut och se riktigt bra ut medans man gör det, resulterade snabbt i den hookiga refrängen och låten skrev därefter sig själv.

High Heels utmanar könssteriotyper insvept i ett skimrande skal av kärlek, disco, dans och HBTQ glitter. Släppet markerar första singeln från artistens EP Homo Spaien och det ska bli spännande att se om resterande låtar följer i samma linje.  

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.