Dark pop-duon The Killing Tapes har tidigare i år släppt singlarna First love och Real thing. Just nu jobbar Marcus Crede och Peter Svensson som utgör duon mot albumet Black som släpps lite senare i år. Albumet i sig är lite av ett tema-album som handlar om en seriemördare, vilket då formar både låtarna och tankarna kring låtarna.

Popmuzik Popcast

Här är de aktuella med tredje singeln The Witch. En låt som börjar mörkt och nästan lite hotfullt med tunga trummor och suggestiva synthar. Låten tar dock en vändning i refrängen där melodin och harmonierna övergår i en mer indie-poppig känsla. Själv fick jag lite Neil Hannon-vibbar över Marcus röst i refrängen, vilket jag gillade. Just denna typ av harmonier är sådant som jag går igång på ganska kraftigt.

Textmässigt handlar The Witch handlar om att göra precis det du vill göra och skylla konsekvenserna på ditt agerande på någon annan. Något som känns som en samtida reflektion överlag skulle jag säga.

Den 23:e Juli släpper The Killing Tapes även en muskvideo till The Witch.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.