Dark pop-duon The Killing Tapes har tidigare i år släppt singlarna First love och Real thing. Just nu jobbar Marcus Crede och Peter Svensson som utgör duon mot albumet Black som släpps lite senare i år. Albumet i sig är lite av ett tema-album som handlar om en seriemördare, vilket då formar både låtarna och tankarna kring låtarna.

DOLBY ATMOS

Här är de aktuella med tredje singeln The Witch. En låt som börjar mörkt och nästan lite hotfullt med tunga trummor och suggestiva synthar. Låten tar dock en vändning i refrängen där melodin och harmonierna övergår i en mer indie-poppig känsla. Själv fick jag lite Neil Hannon-vibbar över Marcus röst i refrängen, vilket jag gillade. Just denna typ av harmonier är sådant som jag går igång på ganska kraftigt.

Textmässigt handlar The Witch handlar om att göra precis det du vill göra och skylla konsekvenserna på ditt agerande på någon annan. Något som känns som en samtida reflektion överlag skulle jag säga.

Den 23:e Juli släpper The Killing Tapes även en muskvideo till The Witch.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011