Dark pop-duon The Killing Tapes har tidigare i år släppt singlarna First love och Real thing. Just nu jobbar Marcus Crede och Peter Svensson som utgör duon mot albumet Black som släpps lite senare i år. Albumet i sig är lite av ett tema-album som handlar om en seriemördare, vilket då formar både låtarna och tankarna kring låtarna.

Här är de aktuella med tredje singeln The Witch. En låt som börjar mörkt och nästan lite hotfullt med tunga trummor och suggestiva synthar. Låten tar dock en vändning i refrängen där melodin och harmonierna övergår i en mer indie-poppig känsla. Själv fick jag lite Neil Hannon-vibbar över Marcus röst i refrängen, vilket jag gillade. Just denna typ av harmonier är sådant som jag går igång på ganska kraftigt.

Textmässigt handlar The Witch handlar om att göra precis det du vill göra och skylla konsekvenserna på ditt agerande på någon annan. Något som känns som en samtida reflektion överlag skulle jag säga.

Den 23:e Juli släpper The Killing Tapes även en muskvideo till The Witch.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.