Up and coming Skymachine har precis släppt nya singeln Kicking Down The Alamo en läckert konstruerad indietronica-låt som du bara vill lyssna om och om igen på. Över ett beroendeframkallande beat med punchy basgång och skimrande elektriska gitarrer talar låten om de höga höjder och djupa dalar som vänskap ibland kan innebära. Men en överhängande nostalgisk vibe och känsla för att binda samman proge, indie och pop till ren perfektion. Ämnar bandet att finnas där som en stöttande axel för sina lyssnare och fans. 

DOLBY ATMOS

”Jag ville skriva något som hade mycket mening för mig, men som också var väldigt enkelt att relaterat till. Vi har alla varit på den platser där vi har känt oss som en förlorare, och det är i de stunderna som du vill ha en vän som finns på din sida oavsett vad, även om du är nere utan att kunna komma upp igen.”

Skymachine

Med sina falsett-melodier och alltid lika starka beats är Skymachine en av de starkast lysande alternativa pop-akterna på Nya Zealand. Rolig sidofakta är att gruppen skapades när en vän behövde en lokal akt för att fylla en slot-tid på en spelning. Från detta ögonblick har Skymachine bara vuxit sig allt större och redan gjort två omfattande turnéer. Den senaste tiden har de spenderat många timmar i studion och experimenterat med såväl syntar som melodier. Vi ser med spänning på vad som komma skall, tills dess lyssnar vi in Kicking Down The Alamo.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011