Det svenska coverprojektet Under som består av Elina Mayskär och Erik Pettersson har nu kommit till den verklige själen av svensk sommarmusik. De ska ge sig på Tomas Ledins klassiker Sommaren är kort. Låten som i original släpptes 1982 och som sedan dess satt tonen för den svenska sommaren i snart 40 år.
Med andra ord träder Under in på helig svensk sommarmark när de här ska tolka låten och uppdatera soundet till 2020-talet. Om de lyckas? Jo, men det skulle jag allt säga. Sommaren är kort i Unders tolkning bjuder oss på skönt medryckande sommarpop med ukulele och varma beats. Det är helt klart en tolkning som känns sommaren 2021.

Jag bad Under svara på några snabba frågor om låten. Erik skickade över dessa svar:

Vad fick er att välja ut just Sommaren är kort med Tomas Ledin att göra en cover på?

Under brinner för att göra om våra svenska sommarklassiker och vad osar mer sommar än Tomas Ledins Sommaren är kort? Det är en sån där låt som jag tror att ALLA går och nynnar på när solen kommer fram.

Hur jobbade ni fram er version?

Vi kände direkt att det var givet att ta fram ukulelen här. Vi fick lite dille på ukulele i våras och skaffade varsin. Det började där och resten gick av bara farten. Något som sticker ut tycker jag är att vi lyfte de fina melodierna i refrängen men här sjunger vi ohh-körer och spelar elgitarr.

Antar att ni sett filmen En Del Av Mitt Hjärta, vad tyckte ni isåfall om den?

Vi har lärt oss att man ska vara ärliga och måste svara nej här… vi lovar dock att den står högst upp på film-listan i sommar. Vi har hört att den ska vara väldigt väldigt bra!!

Finns det någon mer Ledin-låt som borde Under:fieras som cover?

Vi bara älskar En del av mitt hjärta och har faktiskt börjat på en ide på den.. blink blink

Är sommaren verkligen så kort?

Jag tror vi alla är överens om att svensk sommar är alldeles för kort. Om vi fick göra en omröstning av årstiderna skulle vi rösta på 3 månader vinter och 9 månader sommar. 

Vad ska ni själva göra denna sommar?

Då det känns lite oklart hur restriktionerna kommer se ut i sommar så tar vi dagarna som dom kommer. Vi brukar alltid försöka ta oss till kusten. Elina tar sig nog hem till familjen i Karlskrona och jag siktar på några sköna dagar i Tylösand.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply