7

Med lika delar avskalade och känslosamma produktioner som explosionsartade pop-pärlor. Ger Wiktoria oss den helhet som vi så länge velat se från en av Sveriges bästa sångerskor. Det känns som att hon i Exposed hittat hem sound-mässigt och att frångå sitt en gång så framgångsrika country-sound är helt rätt. I ett samtida sound med elektroniska produktioner träffar alla rätt. Som helhet är albumet kanske inte det mest genomtänkta vad gäller röd tråd. Men om man ser på det som en samling av låtar vars syfte är att visa på de känslomässiga stadier vi genomgår som människor håller det ihop bra.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Ända sedan 2016 har Wiktoria varit ständigt aktuell i både radio och på diverse scener. Nu fem år senare är det äntligen dags att albumdebutera. Det country-sound som en gång gjorde henne så otroligt framgångsrik är dock nu ett minne blott. Idag får vi istället mogen popmusik med influenser från R&B, lite soul och sköna funkiga rytmer. Det tio spår långa albumet Exposed är fyllt med pop-pärlor som är ämnade att dansa, gråta och sjunga med till. Här får vi en personlig, naket ärlig och känslosam Wiktoria som definitivt också visar sitt breda sång-register. En personlig favorit är absolut ME varse ego-boostande budskap är oemotståndligt och riktigt charmigt. Men även fokus-spåret från plattan When It’s Good it’s Amazing är ett tydligt exempel på den känslomässiga och R&B-aktiga bredd som Wiktoria önskar visa. När vi ändå är inne på känslor finns ett spår som är lite extra känslosamt i I Need You to Know får vi klassisk power-ballad med överdoser av hjärtesorg och längtan efter en kärlek som håller på att rasera. Faktiskt något påminnande om Not With Me som sångerskan medverkade i Melodifestivalen me. Men även spåret It Means Nothing (Not Without You) är ett praktexempel på artistens fingertoppskänsla för ballader. Och kanske är det just i detta musikalaska landskap som Wiktorias röst kommer till sin absolut bästa rätt. 

Följ på Apple Music

Med lika delar avskalade och känslosamma produktioner som explosionsartade pop-pärlor. Ger Wiktoria oss den helhet som vi så länge velat se från en av Sveriges bästa sångerskor. Det känns som att hon i Exposed hittat hem och personligen tyckte jag väl aldrig att country-soundet var det perfekta för henne. Men i ett samtida sound med elektroniska produktioner känns det faktiskt som att hon träffar alla rätt och återgången Mello-scenen känns ganska långt borta. Min gissning är att siktet är inställt på en utländsk karriär och den satsningen har hon definitivt förtjänat.

Exposed är ett album som i sin helhet kanske inte är det mest polerade, men då albumet egnetligen är åtta spår kan man inte förvänta sig en minutiös röd tråd. Det är snarare en samling poplåtar om känslorna man går igenom som människa och det är definitivt gott nog. För att leverera en stark debut.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011