Få låtar beskriver den svenska sommaren så perfekt som just Sommaren är kort. Ni vet, den där varma dagen på året som man känner det är extra skönt att leva och man någonstans önskar att det var precis just så här hela året. Men så kommer ”nästa dag” och det är grått och lite regnigt igen. Samtidigt börjar man fundera på om inte Florida är ett bra ställe att bo på ändå…

Nordiska Favoriter

Men på riktigt. Det är definitivt en uttjatad låt och kanske lite fånig, men Sommaren är kort lyckas måla upp den där idylliska sommarbilden med glassen i handen och sandaler av plast. Man verkligen känner sanden kring tårna och den varma brisen mot huden när man hör låten. Så det är inte så konstigt att låten med åren blivit synonym med den svenska sommaren och lika självklar under årstiden som Happy New Year med ABBA är på nyårsafton.

Sommaren är kort är tagen från Tomas Ledins nionde studioalbum Gränslös som kom 1982. Så den klassiska av alla klassiska sommarlåtar är inte ens 40 år gammal.
Dock hade låten tänkts ett annat öde. Det var nämligen Vikingarnas gamle sångare Stefan Borsch som först sjöng in låten för att vara med i Melodifestivalen. Låten avvisades dock i uttagningen och kom inte med. Men Stefan hade sedan med låten på albumet En liten fågel.

Ledin själv släppte sedan låten i Maj 1982 och då hamnade den på en sjundeplats på singellistan här i Sverige. Nu är det som sagt en av Ledins mest älskade låtar och tillsammans med En del av mitt hjärta är det låten som har över 20 miljoner strömningar på Spotify. Med andra ord inte dåligt för en topp 10-singel från 80-talet.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Lover
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.