Jag tror det var låten Wasted år 2017 som gjorde att jag fick upp ögonen för ORKID och hennes alternativa pop. För mig låter som inget annat på den svenska marknaden utan andas internationell stjärnglans. I år har artisten redan hunnit med två släpp varav den förra singeln Find Me Another You bara kom för några veckor sedan. Idag släpper hon alltså ytterligare en låt genom den lekfulla Sugar Coma. Och precis som titeln vittnar om får vi här en överdos av socker. Men inte vilket socker som helst utan svenskt sådant och närmare bestämt svenskt godis. Finns det något bättre!? Låten inleds med ett tivoli-liknande karusell ljud men övergår snabbt i en överdos av attityd. Det står helt klart att ORKID är över personen hon sjunger om och också medveten om vilken beroendeframkallande eftersmak hon lämnat. 

Apple Music Svensk Pop

Produktionen är som sagt lekfull och andas trap / R&B på ett coolt och avslappnat sätt. På något sätt är låten charmerande mysig och lite flörtig i sin framtoning. Att den dessutom bär på en melodi som är väldigt trall-vänlig och enkel gör att det komplexa ljud-landskapet kontrasteras perfekt mot enkelheten i top-line.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.