Jag tror det var låten Wasted år 2017 som gjorde att jag fick upp ögonen för ORKID och hennes alternativa pop. För mig låter som inget annat på den svenska marknaden utan andas internationell stjärnglans. I år har artisten redan hunnit med två släpp varav den förra singeln Find Me Another You bara kom för några veckor sedan. Idag släpper hon alltså ytterligare en låt genom den lekfulla Sugar Coma. Och precis som titeln vittnar om får vi här en överdos av socker. Men inte vilket socker som helst utan svenskt sådant och närmare bestämt svenskt godis. Finns det något bättre!? Låten inleds med ett tivoli-liknande karusell ljud men övergår snabbt i en överdos av attityd. Det står helt klart att ORKID är över personen hon sjunger om och också medveten om vilken beroendeframkallande eftersmak hon lämnat. 

Skicka in din musik

Produktionen är som sagt lekfull och andas trap / R&B på ett coolt och avslappnat sätt. På något sätt är låten charmerande mysig och lite flörtig i sin framtoning. Att den dessutom bär på en melodi som är väldigt trall-vänlig och enkel gör att det komplexa ljud-landskapet kontrasteras perfekt mot enkelheten i top-line.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011