Med albumet Brev från Bergsvägen får vi ett vykort från Rimbo i Roslagen norr om Stockholm. Ett vykort som kunde ha varit postat under 80-talet och som nu anlänt si sådär fyrtio år senare. Det är nämligen den tiden som Stefan Trieton sjunger om på låten Drömmarna. När han och sitt kompisgäng satt i hans etta och lyssnade på hårdrock från 70-talet, rökte, snusade, drack öl och drömde om att bli rockstjärnor. Det vilar något härligt nostalgisk över låten och för dig som gillar traditionell pop/rock i singer-songwriterstil kommer definitivt fängslas av Stefans berättande i låten.

POPMUZIK LOVER 2

Stefan Trieton har varit aktiv musiker sedan början av 80-talet och främst spelat rock och blues på engelska. I fjol bestämde han sig för att skriva på svenska, något som han inte gjort tidigare. Det resulterade i albumet Brev från Bergsvägen. Som sagt, ett vykort från Stefans tidiga liv där berättelserna i låtarna sträcker sig från 1983 till 1995, som då var fram till året Stefan flyttade från Bergsvägen i Rimbo till Stockholm.

Om du uppskattar bra berättade låtar om en tid som varit ska du definitivt lyssna på låten Drömmarna. Sedan kommer du garanterat hitta andra spår på albumet som du borde fastna för. Personligen uppskattade jag bland annat låten Idioten som var härligt medryckande med en funkig-popstil över sig.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011