Scatman är tillbaka för att erövra sommaren och dansgolven! Är det inte lite charmigt ändå när man återuppfinner gamla klassiker och ger dem ett upputsat yttre. Det finns väl exempel på mer misslyckade sådan försök, men jag måste säga att mega-producenten Alan Walker och den lika så framgångsrika Imanbek lyckas riktigt bra i nya Sweet Dreams. Jag menar det är ju redan en given hit i sin originalversion, så varför skulle inte detta vara något annat. Det något nostalgiska trance-soundet beskriver Alan Walker som något han förknippar starkt med barndom:  

“Eurotrance och techno var väldigt populärt när jag var liten, så denna låt påminner mig om mina tidiga musikinfluenser. Det var härligt att införliva den ikoniska Scatman-refrängen i Sweet Dreams och vi är väldigt nöjda med resultatet.”

Alan Walker

Alan Walker har över 50 miljarder låt- och videostreams och är den 9:e mest följda artisten på Youtube och 20:e mest följda på Spotify. Han har tidigare samarbetat med några av branschens absolut största. Sedan sin genombrottsingel Faded har Alan Walker tagit världen med storm och byggt en gedigen fanbase med över 120 miljoner människor som följer honom dagligen. Sedan releasen av debutalbumet Different World i december 2018 som innehöll globala hitsinglar har Alan Walker haft över 600 arena- och festivalshower, inklusive Coachella, Tomorrowland, Ultra Music Festival, Lollapalooza med flera. Utöver det har Alan Walker bland annat blivit belönad med två Norska Grammis och en Billboard Award nominering. Säkert å säga att den här killen gör något rätt i sitt musikskapande i alla fall. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.