Scatman är tillbaka för att erövra sommaren och dansgolven! Är det inte lite charmigt ändå när man återuppfinner gamla klassiker och ger dem ett upputsat yttre. Det finns väl exempel på mer misslyckade sådan försök, men jag måste säga att mega-producenten Alan Walker och den lika så framgångsrika Imanbek lyckas riktigt bra i nya Sweet Dreams. Jag menar det är ju redan en given hit i sin originalversion, så varför skulle inte detta vara något annat. Det något nostalgiska trance-soundet beskriver Alan Walker som något han förknippar starkt med barndom:  

Nordiska Favoriter

“Eurotrance och techno var väldigt populärt när jag var liten, så denna låt påminner mig om mina tidiga musikinfluenser. Det var härligt att införliva den ikoniska Scatman-refrängen i Sweet Dreams och vi är väldigt nöjda med resultatet.”

Alan Walker

Alan Walker har över 50 miljarder låt- och videostreams och är den 9:e mest följda artisten på Youtube och 20:e mest följda på Spotify. Han har tidigare samarbetat med några av branschens absolut största. Sedan sin genombrottsingel Faded har Alan Walker tagit världen med storm och byggt en gedigen fanbase med över 120 miljoner människor som följer honom dagligen. Sedan releasen av debutalbumet Different World i december 2018 som innehöll globala hitsinglar har Alan Walker haft över 600 arena- och festivalshower, inklusive Coachella, Tomorrowland, Ultra Music Festival, Lollapalooza med flera. Utöver det har Alan Walker bland annat blivit belönad med två Norska Grammis och en Billboard Award nominering. Säkert å säga att den här killen gör något rätt i sitt musikskapande i alla fall. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011