Med en unik röst och fingertoppskänsla för kommersiell indiepop ger oss Jax Anderson den otroligt coola singeln Can’t Get Me High. Här får vi attityd till tusen och avslappnad sång som smälter perfekt ihop med det elektroniska synt-landskapet och distade instrumenten. Singeln släpps faktiskt som dubbelsingel och kommer även med låten She Don’t Love Me som bygger upp inför det kommande albumet Songs for Every Condition. Vars emotionella spann kommer sträcka över allt en människa kan tänkas känna. 

”Can’t Get Me High” handlar om det ögonblick du inser att du har gett allt, men inte fått något tillbaka. Det är när ditt sinne öppnar sig för den hårda sanningen att det inte finns något annat du kan göra och du är bara över det. ”

Som stols representant för LBGT+ communityt är Jax Anderson extra stolt att dessa två låtar släpps under pride-månaden. Hennes förhoppning är att folk ska kunna dansa och släppa det gångna året till hennes musik. Om nya albumet säger artisten:

”Livet händer på ett sätt som är oförutsägbart och vackert med allt / ingenting på en gång. Det finns så många ögonblick att lägga märke till och känslor att värna om. Ett ögonblick som händer när du är lycklig, kan kännas annorlunda när ditt tillstånd ändras till ledsen eller upphetsad eller du läker efter ett uppbrott. Livet förändras ständigt – för mig känns livets soundtrack mer som en spellista än ett album.”

Med ryktet att skriva riktigt bra alternativa poplåtar som öppet och ärligt pratar om att komma över strukturellt förtryck och normer i samhället. Ger Jax Anderson oss den starka låten Can’t Get Me High. Förhoppningsvis kan hennes musik snart höras live igen för det här är definitivt något som ska spelas högt och stolt. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply