Den italienska syntpopartisten HÅN släpper första låten från kommande debutalbumet. Lekfullt, sarkastiskt och med ett stort mått av nyfikenhet inför utforskandet av nya sound får vi Sonic96. En låt som blandar drömsk syntpop med mörka melodislingor inramat i en skimrande nostalgisk produktion. Spännande och alldeles briljant måste jag säga! Detta alldeles unika sound har artisten utformat i sitt rum på den Italienska landsbygden. Något som i realtid tagit henne till signad artist och kritikerrosad av några av det mest inflytelserika inom musikbranchen. 

Skicka in din musik

I låten Sonic96 smälter HÅNs nära och råa stämma ihop med den bittersött och mörka estetiken. Artisten själv säger att detta sound är nytt för henne, det är mer moget och utvecklat. Men fortfarande helt troget till hennes person och den musik som tidigare skapats. Såhär säger hon själv om nya låten: 

”De flesta jag känner säger att jag har mitt huvud ibland molnen. Sonic96 (mitt födelseår är 1996) är en fantasivärld där jag tar tillflykt, medan människorna omkring mig påminner mig om verkligheten. Låten handlar om just detta, om hur barnsligt det är och hur jag vet att jag kommer att behöva komma ur det förr eller senare. Att leva i denna fantasi ger upphov till kommunikationsproblem mellan mig och andra vilket gör att jag behöva förändras för att anpassa mig. Jag gillar att kommunicera innebörden av låten genom detaljer i produktionen, till exempel filtret och synthen vid vissa punkter i låten betyder att jag är under vattnet. Jag har även gömt några dolda referenser som hänvisar till 90-talet, det decennium då jag föddes. Detta är det självklara första spåret från albumet som jag släpper eftersom det representerar ett slags uppvaknande och vändpunkten. Jag tror att jag insåg så många saker under detta år och så många saker har förändrats på så lite tid. Som med allt använde jag mitt skrivande som en dagbok, så tankarna är ibland spridda och förvirrande och baserade på slumpmässiga bilder, men om du sätter ihop allt inser du faktiskt att de uttrycker en exakt känsla.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011