Med tydliga videospels-referenser ger artisten HALAN oss den elektroniska pop singeln Can’t Rely On You. Skimrande pop med mängder av roliga texturer och produktionsval som gör att lyssningen blir både spännande och underhållande. Med sin omedelbara hook och oemotståndliga charm kan jag lova att Can’t Rely On You blir en given låt på din syntpop lista. Såhär säger artisten själv om släppet: 

Popmuzik Lover Patreon

Can’t Rely On You är en låt jag skrev om min bästa vän. När jag är nere söker jag honom men han kämpar med sitt eget sinne och försvinner ibland när jag mest behöver honom, för han fastnar i ett mentalt ”tunnelhål” som han kallar det. Jag skrev den här låten som ursprungligen inspirerades av Seebs remix av I Took A Pill In Ibiza, en annan dansvänlig och optimistisk låt med underliggande sorg. I produktionen till den här låten lade jag till knäppa videospelliknande ljud som ytterligare underskrider dess melankoliska text och det är ungefär som jag är i verkligheten, knäpp och full av vördnad på ytan men full av känslor på insidan.”

För tillfället är artisten HALAN bosatt i Los Angeles där hon producerar, skriver och framför sin egen musik. Innan starten av sitt eget soloprojekt sjöng hon i diverse 80-tals inspirerade rockband, men 2019 påbörjades solokarriären. Med en bakgrund i klassiskt piano har hon fallenhet för att skapa låtar på just klaviatur. När insikten om att hennes låtar alltid bär på en nerv av sårbarhet och ledsamhet insåg hon snabbt att hennes musik inte skulle bli någon snyfthistoria. Dörför väver artisten samman dansvänliga syntpop med melankolisk text till sitt alldeles egna sound. Can’t Rely On You hör ni här! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011