Med tydliga videospels-referenser ger artisten HALAN oss den elektroniska pop singeln Can’t Rely On You. Skimrande pop med mängder av roliga texturer och produktionsval som gör att lyssningen blir både spännande och underhållande. Med sin omedelbara hook och oemotståndliga charm kan jag lova att Can’t Rely On You blir en given låt på din syntpop lista. Såhär säger artisten själv om släppet: 

Popmuzik in Dolby Atmos

Can’t Rely On You är en låt jag skrev om min bästa vän. När jag är nere söker jag honom men han kämpar med sitt eget sinne och försvinner ibland när jag mest behöver honom, för han fastnar i ett mentalt ”tunnelhål” som han kallar det. Jag skrev den här låten som ursprungligen inspirerades av Seebs remix av I Took A Pill In Ibiza, en annan dansvänlig och optimistisk låt med underliggande sorg. I produktionen till den här låten lade jag till knäppa videospelliknande ljud som ytterligare underskrider dess melankoliska text och det är ungefär som jag är i verkligheten, knäpp och full av vördnad på ytan men full av känslor på insidan.”

För tillfället är artisten HALAN bosatt i Los Angeles där hon producerar, skriver och framför sin egen musik. Innan starten av sitt eget soloprojekt sjöng hon i diverse 80-tals inspirerade rockband, men 2019 påbörjades solokarriären. Med en bakgrund i klassiskt piano har hon fallenhet för att skapa låtar på just klaviatur. När insikten om att hennes låtar alltid bär på en nerv av sårbarhet och ledsamhet insåg hon snabbt att hennes musik inte skulle bli någon snyfthistoria. Dörför väver artisten samman dansvänliga syntpop med melankolisk text till sitt alldeles egna sound. Can’t Rely On You hör ni här! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Share.
KMR Studios

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.