Blinka lilla stjärna i sythwave-tppning? Varför inte liksom. Nya singeln Lady in Red från Amerikanska Skyko är en lekfull och nostalgisk produktion som flirtar fritt med 80-tals referenser uppdaterat till ett lite mer samtida sound. Här får vi saxofon, elgitarr, klaviatur och basgångar insvept i varma syntar och bitvis rock-inspirerade inslag. 

Favoriter Apple Music

Lady in Red är en Synthwave-låt med texter som återspeglar verkliga livsupplevelser. För att skapa det elektriska pianoljuden använde jag en vintage Roland JD 800 som jag har ägt sedan den var ny 1991 – (så det är nästan på 80-talet). Synthwave-musiken ger 80-talets ”perfekta värld” nostalgiska känsla och bevarar de bästa minnena från en annars ganska tuff tid för en relation jag var i. 

Skyko

Med förkärlek till just syntar har artisten Skyko spenderat många timmar i studion för att skriva och spela in just synthwave musik. Men låt er inte luras, för artisten är även en begåvad gitarrist, trummis och sångare. Nu mera är artisten bosatt i Los Angeles efter att ha kommit till insikten att ett ”normalt” liv med nio till fem jobb inte är för honom. Tillsammans med sin fru driver de indie-skivbolaget Six Sense Records från sitt hem. Den charmiga singeln Lady in Red hör ni här i bloggen, se även hur många referenser från 80-talet ni kan räkna till.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.