Om en låt skulle kunna beskrivas som en varm sommarbris på din favorit-uteservering tillsammans med en Aperol Spritz i handen så är det nog just Soft Lie. Den har den där förföriska softa känslan i arrangemanget som gör att du lätt gungar med och känner att livet är ganska gôtt ändå. Samtidigt har den en viss svärta över sig som gör den kittlande intressant, liket ett moln på den annars så klarblå himmelen.

Bakom New Open Smokes hittar vi Vasse Bartziokas och Ludwig Rostedt som kommer från Malmö och Göteborg. De har under de senaste åren skapat musik på olika sätt och i olika konstellationer, men har nu bestämt sig för att äntligen göra musik ihop.
Duon berättar för bloggen:

Soft Lie är egentligen summan av flera års utforskande i den musikaliska ankdammen – en studie i korvstoppning. Vi båda är sprungna ur olika genrer och har spelat och producerat musik till oss själva och andra i över 10 års tid. Tillfälligheter gjorde att det dök upp ett fönster där våra erfarenheter kunde mötas och mynna ut i Soft Lie, en ganska mörk låt med en sån där härlig lågintensiv puls som får få att sitta still. När låten skrevs var idén att hymniska blåsensembler och stråkar skulle konkurrera med varandra. Det som i stället bär låten är just den perfekta kombinationen av de båda; en knastrig Mellotron. Genom släpiga trummor, tuggande Motown-bas och en sargad sång sätter låten fingret på den ständigt närvarande kampen mellan vemod och glädje som många tampas med i vardagen.”

Välkomna New Open Smokes till din musiksamling och lyssna på debutsingeln Soft lie här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply