Om en låt skulle kunna beskrivas som en varm sommarbris på din favorit-uteservering tillsammans med en Aperol Spritz i handen så är det nog just Soft Lie. Den har den där förföriska softa känslan i arrangemanget som gör att du lätt gungar med och känner att livet är ganska gôtt ändå. Samtidigt har den en viss svärta över sig som gör den kittlande intressant, liket ett moln på den annars så klarblå himmelen.

Svensk Pop Apple Music

Bakom New Open Smokes hittar vi Vasse Bartziokas och Ludwig Rostedt som kommer från Malmö och Göteborg. De har under de senaste åren skapat musik på olika sätt och i olika konstellationer, men har nu bestämt sig för att äntligen göra musik ihop.
Duon berättar för bloggen:

Soft Lie är egentligen summan av flera års utforskande i den musikaliska ankdammen – en studie i korvstoppning. Vi båda är sprungna ur olika genrer och har spelat och producerat musik till oss själva och andra i över 10 års tid. Tillfälligheter gjorde att det dök upp ett fönster där våra erfarenheter kunde mötas och mynna ut i Soft Lie, en ganska mörk låt med en sån där härlig lågintensiv puls som får få att sitta still. När låten skrevs var idén att hymniska blåsensembler och stråkar skulle konkurrera med varandra. Det som i stället bär låten är just den perfekta kombinationen av de båda; en knastrig Mellotron. Genom släpiga trummor, tuggande Motown-bas och en sargad sång sätter låten fingret på den ständigt närvarande kampen mellan vemod och glädje som många tampas med i vardagen.”

Välkomna New Open Smokes till din musiksamling och lyssna på debutsingeln Soft lie här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011