Sveriges drottningen av discopop är tillbaka! Som en skimrande discoboll har Agnes under det senaste året inlett en helt ny era i sin artistkarriär och gett oss hit efter hit. Förra singeln Fingers Crossed är en personlig favorit som spelats på repeat sedan den släpptes förra året. Jag verkar dock inte vara ensam om att ha tyckt om just den låten då singeln låg etta på svensk radio i nio månader och streamat över tio miljoner gånger. Därtill blev låten 1:a på Svensktoppen. Ja ni hör ju själva, vi pratar om riktigt bra musik här. Faktiskt förvånande att Agnes inte rönt framgångar internationellt, då hennes sound både andas internationell pop och är i samklang med disco-vågen som dominerar pop. 

Oavsett är artisten nu tillbaka med nya singeln 24 Hours ännu en nostaligsoftande pop-dänga som handlar om att gå igenom elden och smärtan av att ens liv vänds upp och ned. Såhär säger Agnes om låten: 

”Något extremt var tvunget att hända för att du skulle vakna upp och se klart. Det är ett sliding door moment och du väljer stigen framåt, det handlar 24 Hours om.” 

Med denna singel bekräftas det även att ett album kommer i höst. Tidigare plattor har älskats av pop-kritiker och det nya är resultatet av själssökande resa där hon hittade frihet och inspiration till ny musik. Albumet beskriver artisten som att utforska det okända, fånga in känslan av frihet och känna sig omsorgsfri och bara fokusera på nutidens eufori. Något Agnes dels fann i dansen och på dansgolvet. Hon säger: 

”På dansgolvet är alla lika, och det handlar om här och nu och bara att vara. Det finns inga ’rätt’ eller ’fel’. Du bara är”

Disco-Agnes går all in i den läckra videon till 24 Hours som nu släppts och som regisserats av SWIM CLUB. Sångerskan berättar för bloggen om videon:

”När vi behöver bearbeta en dramatisk förändring i våra liv, går vi igenom olika stadier av känslor. Videon till 24 Hours är baserad på den resan och de olika personligheter som den lyfter fram. Allt skräddarsytt för att hjälpa oss att hantera allt från sorg och frustration till ilska och sorg. Det är inte vackert, men utan dem skulle vi inte belönas med den kraftfulla energin som sedan hjälper oss att gå framåt.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply