Debuterande syntpopartisten Distant Lovers ger oss den 80-tals doftande singeln Cross My Heart. Helt skriven på ett klassiskt casio-keyboard är singeln en drömsk eskapism för indiepop-älskaren. Låten är därtill mer av ett känslomässigt uttryck än en traditionell låt som följer någon tydlig struktur. Sångaren berättar att den skrevs under rastlösa och sömlöst nätter som resultatet av slutet på en lång relation. 

”Den handlar om hjärtsorg orsakad av ungdomlig okunnighet, förlust av empati och i slutändan hoppet att din tidigare partners hjärta är i säkra händer.”

Distant Lovers

Musikprojektet Distant Lovers är sättet som San Fransisco baserad Alex Lasner uttrycker sig genom. Formandet av projektet påbörjades i hans huvud medan han turnerade med sitt före detta band. Timtals långa resor i turnébussen med oändlig reflektion kring dåtid, nutid och framtid gjorde att artisten började översätta sina känslor till toner på pianot. När Distant Lovers tillslut slog sig till ro i norra Kalifornien fungerade hans låtar som en reseguid och la grunden för bland annat aktuella låten Cross My Heart.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply