Idag släpper Linn Koch-Emmery debutalbumet Being the Girl. Albumet följer upp EP:n Waves som släppes 2018 och innehåller bland annat singlarna Hologram love, Linn RIP och Blow my mind. Själv gick jag igång på den fjärde och senaste singeln från albumet; Hard to Love.

Nordiska Favoriter

Med tunga trummor inleds låten innan vi kastas ut i ett klassisk indiepoplandskap med målande gitarrer och behaglig svärta över produktionen. Det hela ger en filmisk känsla till låten och jag personligen älskar hur den liksom maler fram i en suggestiv takt.

Om singeln berättar Linn för bloggen:

”Det är en kärlekshistoria förklädd till ett krimdrama. Jag ville på något sätt förklara mig, skylla på någon eller hitta en anledning som var mindre egoistisk till att jag gjorde som jag gjorde, men hur jag än vände och vred var jag den skyldige. Den skrev som de flesta låtar hemma hos mig men produktion ändrades några varv under resans gång, jag ville på något sätt att det lite jagade temat skulle speglas i musiken och att det kunde få kännas lite mörkt och hotfullt. Det är en av mina personliga favoriter från albumet och jag är väldigt stolt över hur den landade.”

Om du gillar Hard to Love så kommer du garanterat uppskatta de andra låtarna på albumet, så sparka igång och lyssna igenom redan med en gång.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011