Idag släpper Linn Koch-Emmery debutalbumet Being the Girl. Albumet följer upp EP:n Waves som släppes 2018 och innehåller bland annat singlarna Hologram love, Linn RIP och Blow my mind. Själv gick jag igång på den fjärde och senaste singeln från albumet; Hard to Love.

Popmuzik Popcast

Med tunga trummor inleds låten innan vi kastas ut i ett klassisk indiepoplandskap med målande gitarrer och behaglig svärta över produktionen. Det hela ger en filmisk känsla till låten och jag personligen älskar hur den liksom maler fram i en suggestiv takt.

Om singeln berättar Linn för bloggen:

”Det är en kärlekshistoria förklädd till ett krimdrama. Jag ville på något sätt förklara mig, skylla på någon eller hitta en anledning som var mindre egoistisk till att jag gjorde som jag gjorde, men hur jag än vände och vred var jag den skyldige. Den skrev som de flesta låtar hemma hos mig men produktion ändrades några varv under resans gång, jag ville på något sätt att det lite jagade temat skulle speglas i musiken och att det kunde få kännas lite mörkt och hotfullt. Det är en av mina personliga favoriter från albumet och jag är väldigt stolt över hur den landade.”

Om du gillar Hard to Love så kommer du garanterat uppskatta de andra låtarna på albumet, så sparka igång och lyssna igenom redan med en gång.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.