Idag släpper Linn Koch-Emmery debutalbumet Being the Girl. Albumet följer upp EP:n Waves som släppes 2018 och innehåller bland annat singlarna Hologram love, Linn RIP och Blow my mind. Själv gick jag igång på den fjärde och senaste singeln från albumet; Hard to Love.

Med tunga trummor inleds låten innan vi kastas ut i ett klassisk indiepoplandskap med målande gitarrer och behaglig svärta över produktionen. Det hela ger en filmisk känsla till låten och jag personligen älskar hur den liksom maler fram i en suggestiv takt.

Om singeln berättar Linn för bloggen:

”Det är en kärlekshistoria förklädd till ett krimdrama. Jag ville på något sätt förklara mig, skylla på någon eller hitta en anledning som var mindre egoistisk till att jag gjorde som jag gjorde, men hur jag än vände och vred var jag den skyldige. Den skrev som de flesta låtar hemma hos mig men produktion ändrades några varv under resans gång, jag ville på något sätt att det lite jagade temat skulle speglas i musiken och att det kunde få kännas lite mörkt och hotfullt. Det är en av mina personliga favoriter från albumet och jag är väldigt stolt över hur den landade.”

Om du gillar Hard to Love så kommer du garanterat uppskatta de andra låtarna på albumet, så sparka igång och lyssna igenom redan med en gång.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply