9

Ackompanjerad av ett uttrycksfullt och känslomässigt laddat magasin levererar Molly Sandén ett otroligt starkt album på många sätt. Hon går från klarhet till klarhet och möjligtvis avslutas DOM SKA VETA på en positiv not just för att hon nu lämnar det förflutna i dåtiden och fokuserar på sin framtid som en av Sveriges bästa sångerskor och låtskrivare. Elektronisk perfektion med allt från klubb-musik till rörande ballader. Sveriges pop-drottning är tillbaka.

  • User Ratings (1 Votes) 9.1

I versaler ger Molly Sandén oss sin nya albumtitel DOM SKA VETA och det är väl med all rätt. Om något har hon över åren bevisat sig var allt annat än en perfekt paketerad produkt som människor styr över oavsett hur mycket de velat. Tre album in på svenska och det är det rätt uppenbart att urkraften Molly är svenska pop. Men det ska tilläggas att efter total slakt på Oscarsgalan och ett mittenfinger till gamla managern känns det som att dörren till USA ändå öppnats något igen. Det hade ändå varit otroligt häftigt med dubbla karriär på olika språk som helt oberoende varandra konkurrerar på olika marknader. Endast framtiden kan utvisa detta men Molly har vad som krävs för att lyckas även över atlanten. 

Skicka in din musik

Men åter till det aktuella, DOM SKA VETA lever och andas en ny typ av självsäkerhet och attityd från artisten. Här tar Molly tillbaka sitt narrativ och fullkomligt äger sin egen historia, kropp och uttryck. Sett till tidigare album är soundet något hårdare elektroniskt draget, vilket jag definitivt uppskattar. Emellertid känns det som jag transporteras till en rökfylld klubb samtidigt som jag bjuds på en unik inblick i sångerskans privatliv och djupaste känslor. Inledningsvis kommer Molly som en bödeln, hennes livslånga karriär kokar ner till 1:55 och vi får en Silvana Imam liknade anthem som är ett F*U till hela omvärlden. Jag är mäkta imponerad av crossovern mellan pop och rap, det skapar något vi definitivt inte hör från artisten innan. Därefter följer andra spåret Fucking Stockholm som beskriver hat- och kärleks relationen till hennes hemstad. Här känner jag åter igen Mollys signatur-sound och de subtila R&B influenserna med mjuka synt-pads är exakt vad jag förväntar mig och vill ha. På tredje och fjärde spåret skruvar vi upp elektroniken igen och drar på rejält med syntarna. Nån annan nu och Noise Cansellation är både briljanta hits och låtar jag vill fullständigt släppa loss till. Första feature-spåret får vi när en av våra svenska soul-drottningar Daniela Rathana gästar och skapar dynamik i albumlistan. Återigen hör vi syntar som vittnar om tidigt 00-tal och nästan lite trance-inspirerat. Läckert och riktigt fräckt att plocka tillbaka den här typen av ljud. Därefter följer tre låtar som är mer åt balladhållet men med otroligt emotionellt djup och känslomässig förankring i barndom och kärlek. Ingen svensk artist är bättre än Molly Sandén på att förmedla känslor genom sång enligt mig. Mot slutet av skivan känns det som att Molly avslutar på en lyckligare not, i Dag för dag sjunger hon om försiktigheten hon känner gentemot den nya relation hon påbörjat. Men i 10.000 timmar känns det som försiktigheten snarare blommat ut i en gränslös förälskelse där hon helt enkelt vill titta på sin nya kärlek i tusentals timmar. Som en grand final slutar vi med den största hiten hitintills från albumet, nämligen Jag mår bra nu. Och kanske är det precis där Molly vill lämna oss inför nästa kapitel, hon har vänt blad och vill nu bara må bra. Alla gamla relationer, tidningsartiklar, kroppsförtryck och rent elaka löpsedlar är något hon från och med nu lämnar i dåtiden. 

Ackompanjerad av ett magasin som förstärker hela plattan uttryck ytterligare leverera Molly Sanden ett kraftfullt album. Hon går från klarhet till klarhet och det är med spänning jag forsätter följa en av Sveriges bästa sångerskor och låtskrivare. Det här albumet kommer definitivt gå varmt hos mig i sommar och jag kan med övertygelse säga även hela Sverige. Svårt att hitta något att anmärka på detta album men jag lämnar ändå lite utrymme för framtiden.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Skicka in din musik

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011