Julia Viktoria avslutade fjolåret med att släppa EP:n Stranger. På den fanns även en svensk version av titelspåret som hette Främling. Att just sjunga på svenska verkade vara något som inte bara uppskattades av sångerskan utan även publiken, och nu är det dags för Julia att släppa sin första singel på svenska.

Kalla kårar är en vacker och emotionell ballad där sångerskan sjunger om ögonblicket när hon fick ta emot samtalet att hennes far fått en stroke. Man verkligen känner hur det hugger till i hjärtat av låten och känner paniken i Julias röst när hon levererar orden. Mycket starkt!

Om singeln berättar Julia för bloggen:

”Jag var på semester i Spanien och satt i en taxi tidigt en morgon när jag tog emot ett telefonsamtal. Innan jag ens hade lyft på luren fick jag kalla kårar på kroppen och förstod att något var fel. Pappa låg på sjukhus och hade fått en stroke. Jag blev så rädd att jag kollapsade när jag klev ur taxin och smärtan var så stor att det enda jag kunde göra var att ”lägga på locket” där och då. Det var inte förrän ett år senare jag kunde bearbeta det och skriva låten Kalla kårar.

Julia har tillsammans med Josefine Wassler och Andre Zuniga och sin producent Johannes Willinder skapat Kalla kårar. Du hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.