New York-bon Simone ger oss tredje singeln från sin kommande EP love lessons i everything/nothing. Blott 16 år gammal gör denna talang indie-pop som skildrar en ungdoms liv med alla upp- och nedgångar. Berättartekniken är på hög nivå och det är målande bisqrkvningar vi får både i tidigare släppta singlar men så även everything/nothing. Relativt organiskt drivet är produktionen avskalad men ände absolut tillräcklig för att både förtrolla och förundra mig över hur någon så ung kan göra så mogen musik. Det är väl vad man kallar rå talang detta? Utöver de organisk elementen hör vi vackra subtila syntar och ett trumbeat som påminner lite om R&B.

Popmuzik Podcast

everything/nothing berättar en historia om en ung kärlek från början till slut. I refrängen spelar jag med klichéerna av tonårsromantik genom att kontrastera dem med ångesten och smärtan som följer med den. På ytan är låten en klassisk kärlekshistoria, men det finns många underliggande meddelanden om pressen och förvirringen som följer med att vara tonåring.”

Simone

Redan som 10-åring uppmärksammades denna lovande artist efter att ha sjungit två egenskrivna låtar i Nashville. Född i musikalernas stad New York uppträdde hon även på Brodway och sjöng på en helt del öppna scener, lägg där till återigen att hon är 16 år. Oundvikligen blev hon upptäckt av en producent som började arbeta med henne och det här är definitivt bara början. Simone har redan ett stadigt följe på TikTok efter att ha börjat live-dokumentera hennes liv och jag kan gissa på att hennes följarskara bara kommer vilja ha mer efter att EP.n släppts.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011