Oavsett hur mycket artisten Zoe Alex försöker tänka bort ett tidigare förhållande finns inget som kan få henne att frigöra sig från minnena. Personen har etsat sig fast på näthinnan och likt en glittrande chimär av kärlek och hopp lever hon kvar i det som en gång varit.

”Låten Glitter i sig är glamorös och attraktivt, men skönhet är flyktig. Det är irriterande! Glittret etsar sig fast i mattan, förblir på huden och dyker upp igen på platser du inte förväntar dig att se det långt efter att dess ursprungliga charm har försvunnit, som ett förhållande du inte riktigt kan skaka av dig.”

Zoe Alex

Produktionen är maffig och faktiskt väldigt elektroniskt driven. Låten börjar relativt organiskt med gitarrer och live-trummor för att sedan lämna över till syntar med kraftig distorsion och tunga beat som påminner om R&B. Som indie-låt att betrakta är den väldigt talande gentemot samtida pop. Jag skulle definitivt lika väl kunna höra detta från Halsey som Zoe Alex.

Denna lovande debuterande artist skildrar historier från sin ungdom. Hon berättar om kärlek, tillkortakommanden, kampen med de inre spökena, sexualitet och umgänge. Som Queer artist trycker hon både på vikten att hitta sig själv och sin identitet, men sedan även dela med sig av den till andra. Genom sin musik hoppas hon att andra känner sig både sedda och hörda.

Insiktsfullt och med stor talang för lyrik och melodier ger Zoe Alex oss debutsingeln singeln Glitter.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.