Mitt på Bohusläns kustremsa ligger Lysekil. En stad som är känd för bland annat Preemraff, Havets Hus och födelseorten för inte bara undertecknad utan även för Allan Hellman, som senare kom att grunda RFSL.

Popmuzik Popcast

Lysekil är även hemstaden för synthpopduon Octolab som gett oss album som Mystery Park och The Timeless Room tillsammans med ett par EP:s. Nu är det dock dags för Octolab att släppa en samling. Men det är inte 7-tumsversionerna av låtarna vi får. Nej, istället är det ett album fylld med härliga remixar.

Det började med att Yestergrey gjorde en remix på låten Aim for his head från duons senaste album. I och med att de blev så nöjda med resultatet föddes idén om att låta fler akter skapa sin version av Octolabs låtkatalog. Tolv remixar allt som allt blev det i olika stilar av namn som Tolchock, Saft, Code 64 och Uncreated. Själv gick jag extra mycket igång på den pulserande remixen Mental Exile skapade av låten Caravan från EP:n To Be Continued… från 2017.
Synthwave som känns hämtat från en science fiction-film från slutet av 80-talet, precis som jag älskar att synthwave ska få mig att känna. Det mer synthpoppiga originalet behåller den melodiska känslan, men får ett klart mörkare skimmer över sig med den de tynger trummorna och pumpande synthbasen. Helt klart den där uppdateringen av låtens om jag går igång på.

Du hör resultatet här nedan och kommer säkert hitta andra remixfavoriter på albumet Remixed. Så get det en lyssning eller två.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.