Oj, detta var överraskande härligt. Det är duon Kokoskatten som debuterar med singeln Ta det lugnt som är första smakprovet från deras album Blandbandet.

Duon vill med sin musik skapa nutida musik för barn, men som ändå är tillräckligt generationsöverskridande att låtarna även funkar fint för vuxna. Precis så som riktigt bra barnmusik ska vara. -För det är ju vuxna som lika mycket vill se nya Disney-filmen som barnen, och samma ska det ju vara med barnens musik. Att de vuxna kan tänka sig att sitta med och lyssna.

Ta det lugnt är trots den dansanta EDM-produktionen en tröstesång om att saker och ting faktiskt blir bättre, även om det kanske inte känns så precis just nu. Varesig det är att du ramlat av cykeln och slagit dig, inte får leka med din iPad för att du måste göra läxorna eller att du som förälder har en pissig dag på jobbet där allt går emot dig. Då är denna låt precis det du behöver. Att ta en paus, lyssna på den lekfulla melodin och bara ta det lugnt.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.