Att bloggen gillar lokal talang från Göteborg har nog inte undgått någon. Men när artisten både är från GBG och mina egna hemmatrakter måste det bara hyllas lite extra. Hanna Ferm är tjejen från Pixbo som tog Sverige med storm, då hon 2017 medverkade i en av de bästa Idol-säsongerna någonsin. Med sin karisma, scennärvaro och briljanta röst vars falsett är få förunnad har hon de senaste åren släppt flertalet grymma singlar. Min personliga favorit är 80-tals doftande Sweet Temptation som definitivt håller samma nivå som Dua Lipa. Nu är hon dock tillbaka med första låten på Svenska och det känns väl ganska naturligt, med tanke på att just Svensk musik aldrig varit hetare. I den sommar-doftande För Evigt hör vi Hanna sjunga om hur hon absolut kan hitta en kärlek som på pappret uppfyller alla kraven för ”någon som är helt okej”. Men oftast är hon helt ointresserad och kanske snarare vill ha någon som just inte kryssar alla boxar för perfektion.

Svensk Pop Apple Music

För Evigt är ett verk som jag till 100% kan stå bakom. Texten är ärlig och okomplicerad, som om den skulle vara tagen ur en konversation med mina närmsta vänner. Låtens handling skulle också kunna beskrivas som ”en förklaring till killar som jag har ghostat.”

Hanna Ferm

Produktionen andas Svensk pop där vi omedelbart slås av refräng, fast med en något mer tillbakahållen produktion. Såklart ett smart drag för när vi sedan väl kommer till refräng en andra gång kickar beatet in och det blir dansvänligt, upptempo och en hel del elektroniska inslag i form av basgångar och syntar. Ska vi prata top-line sätter sig melodi och text sig omedelbart, det är enkelt men otroligt effektivt. Precis som pop-musik ska vara! Hannas röst är i vanlig ordning den absolut starkast lysande stjärnan och i För Evigt levererar hon sånginsats med en nerv av sårbarhet. Precis som med många andra artister som byter till Svenska kommer vi henne här ett steg närmare. Här han hon samarbetat med den absoluta eliten och på listan av låtskrivare hittar vi frutom artisten själv en av killarna bakom Victor Leksells Svag.

Såhär säger Hanna om bytet av språk:

Det har alltid varit viktigt för mig att inte begränsa mig själv, varken personligt eller musikaliskt. När jag i slutet av sommaren provade att skriva på svenska upptäckte jag att jag fick utlopp för en helt ny typ av låtskriveri. Automatiskt skrev jag mer personliga texter och många nya dörrar öppnades under skapandeprocessen. Min passion har alltid varit att sjunga och uppträda och det har också varit viktigt för mig att prestera, framförallt på scen men också i studion. I den nya musiken har jag vågat släppa på den perfektionismen en aning. Nu har jag mitt fokus på att det hellre ska vara äkta än perfekt. Det svenska materialet speglar min personlighet och mina känslor på ett mycket ärligare och mer sårbart sätt än innan.”

Efter tvåfaldig framgång i Melodifestivalen har sångerskan det senaste året chillat under palmerna och signat ett kontrakt med Island Records under Universal. Med tanke på vilka artister som ligger under just detta skivbolag är nog en Engelska satsning fortfarande högaktuell. Och Hanna har definitivt vad som krävs för att bli nästa internationella pop-export. Men just nu njuter vi av hennes Svenska singel För Evigt och kanske till och med kan hoppas på några till på just Svenska. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011