Visiteur är äntligen tillbaka för att följa upp singeln Homework som släpptes i November i fjol.
Den nya singeln heter Bad Dream och drar åt ett mer luftigt och synthigt håll. Produktionen är lekfull och medryckande. Man skulle kunna säga att den hamnar någonstans i närheten av Pet Shop Boys och den mer dansanta delen av Will Young i stilen, vilket jag såklart gick igång på.

Popmuzik Podcast

Bad Dream i sig kommer från just en mardrömsnatt som sångaren Sir Boyfriend hade när han befanns sig på festival i Leipzig. Han hade festat lite väl mycket och mådde inte superbra när han kraschade på hotellrummet, som för övrigt var klätt i plast vilket troligen gjorde städningen mycket smidigare för hotellet.

”Då såg jag denna sölmnparalysvarelse i form av en kvinna som satt i ena hörnet av rummet. Jag vaknade till typ 20 gånger under natten och för varje gång hade kvinnan kommit närmare och närmare. Samtidigt kunde jag inte röra mig. För kroppen sover men ögonen är vakna.
Kvinnan var som figuren från The Shining som bara kom närmare och närmare. När hon var precis framför mig bröts drömmen och jag vaknade och kunde röra mig igen.
Det var typ en hemskaste natten jag varit med om i hela mitt liv.”

Det var denna upplevelse som fick bli grunden till låten Bad Dream. Men istället för att göra en tung och kanske mer deppig ballad för att visa en person som på riktigt mår skit, valde Visiteur istället att göra den mer upplyftande och Disney:fierad i stilen.

Även omslaget till singeln fick den där känslan av en mardröm och känns lite skruvad och kuslig. Det är ett kollage av bilder som en numera bortgången vän och konstnär tog under en dansföreställning som Sir Boyfriend var med i.

Marcus Iloll var regissör och det hängde dockor med katastroffiltar i taket och jag dansade eller mer kröp runt i de där katastroffiltarna på den stora scenen.
Vi fick sedan tillåtelse av hans mamma att pimpa hans konstverk för omslaget. När han gick bort var det ju också som en bad dream och man fick fundera på om det ens var på riktigt.”

Efter att ha varit en grupp tidigare så är Visiteur numera en duo som består av Sir Boyfriend och John Lake. Även om bandet mer eller mindre centrerats kring dem hela tiden, så tog det tills nyligen innan de på riktigt valde att bli en duo. Tidigare hade bandet varit mer utformat efter att de skulle spela live och blev då samma uppsättning även i replokalen. Främst från Sir Boyfriends något romantiserade bild av att man skulle vara en grupp, för det hade han alltid haft i tidigare musikprojekt. Men när det blev mer jobb att få ihop alla till repen än att faktiskt repa fick det bli fokus på dem själva istället.

”Det är mycket roligare att spela som band och att skriva ihop men det är svårare att göra det med fem personer istället för en. Så nu är det jag och John och vi har bra synk. Jag gillar ju Depeche och Bowie, medan John lyssnar på 19-åringar från Norge som gör kontemporär pop, så det blir en bra mix.”

Men som sagt, målet när restriktionerna är över är för Visiteur att spela än mer live. De hade ett grymt flow 2019 med en massa spelningar. Med Visiteur 2.0 blir det istället lite färre på scenen när det väl kan spela.
Men med sin nya uppsättning och mer synthiga ljudbild hoppas de på att ta Visiteur till en ny nivå.

”Det tog ett tag innan vi lyckades klura ut vad vi ville med Visiteur och vilket sound vi skulle ha.
Men nu känns det som vi är mer synkade på vad vi ska göra. Så mer åt det här hållet. Det ska vara studsigt, det ska inte vara EDM men uptempo och stora refränger och feta synthar. Jag tycker Royalty är bra och det finns någon tråd tillbaka till den i Bad Dream samt de kommande låtarna.”

Bad Dream blir som sagt första i raden av nya låtar. Sir Boyfriend berättar att de redan nu håller på att färdigställa nästa singel, så det ska inte behöva ta fem månader innan det kommer nytt med Visiteur. Det ser jag ju såklart fram emot!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011