Skriven 2018, men spelad live i 3 års tid väljer nu Love Lights Driving att producera upp och släppa singeln Bandana som sin debutlåt. Kanske ett ganska smart drag, då låten faktiskt testats på publik ett bra tag. I låten försöker bandet fånga det som är deras essens, nämligen organisk produktion med elektroniska samplingar. De ämnar att omdefiniera hur datoriserade ljud kan användas som ett musikalsikt instrument istället för ett produktionsverktyg. 

Baserade i Los Angeles skapar denna nya grupp något de väljer att kalla Pocket Pop. Här blandas det flitigt genrer som R&B, rock, pop, disco, funk och indie. Med andra ord det bästa av allt. Lyssnar vi riktigt noga i singeln Bandana kan vi höra snygga vocoders som på ett nästan Daft Punk aktat sätt fyller ut och ger crisp till de organiska instrumenten. Helt enkelt en perfekt bladning mellan dator och live. 

Deras sound känns hoppfullt, ljust och definitivt som ett nytt tillskott på indie-scenen. Spännande att se hur kommande singlar låter. Men tills dess lyssnar vi in debutsingeln Bandana.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.