Inspirerad av en specifik scen i oscarsbelönade filmen Once Upon A Time In Hollywood ger artisten Addison Clapp oss den drömska låten med just titeln Dream. Singeln talar om att återuppväcka ett gammalt förhållande genom dejting på nätet och social distansering. Här får vi atmosfärisk pop med stora reverb och en relativt organisk produktion. Låten för tankarna till pop-storheter som Shawn Mendes och Coldplay

Med en förkärlek till 60-talets retro gör denna artist musik som flirtar med både dåtid men också i allra högsta grad nutid. 

Såhär säger artisten själv om inspirationen bakom nya singeln: 

”Sommaren före COVID-19 gick jag för att se en filmen Once Upon a Time i Hollywood. Filmen var verkligen slående då jag precis hade varit i LA för första gången på semester tidigare på året … det finns en scen i filmen där Brad Pitts karaktär Cliff Booth kör ner för Hollywood Boulevard i en klassisk cabrioletbil alá 1960. Jag har en konstig hang-up vid nostalgi från 60-talet, särskilt bilar, så det blev naturligtvis min favoritscen i hela filmen. När skolan sedan började tyckte jag att mitt liv blev lite kaotiskt. Och den glädje jag känt i LA gjorde att jag önskade att jag kunde lämna allt annat.”

Ni hör och ser den arenaliknande låten Dream här i bloggen! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Comments are closed.