1989. Det var dags för Orup att följa upp sitt debutalbum från året innan. Ett album som hade givit sångaren hits med singlar som Jag blir hellre jagad av vargar, Min mor sa till mig och Är du redo?

Det nya albumet kallades helt enkelt för Orup 2. Varför göra saker mer komplicerat än så? Här hittade vi hits som M B, som blev anklagad för att vara en reklamlåt för ett visst bilmärke. Kan tänka mig att Märta Philipson fortfarande tackar Orup för låten varje gång hon får möjlighet. Andra hits på albumet var Regn hos mej och Melodifestivalsbidraget Upp över mina öron som framfördes tillsammans med albumets producent Anders Glenmark samt såklart Då står pojkarna på rad.

Det är så lysande hur just Då står pojkarna på rad inleder albumet. Med sitt intro som verkligen sätter förväntningarna och stämningen på både låten och albumet. Snyggt dramatiskt och Orups kärlek till den brittiska, något överproducerade poppen syns tydligt här. Att Pet Shop Boys är husgudar även hos Thomas Eriksson är inte direkt en överraskning när man hör hans låtar. Det märks ändå ganska tydligt på just Då står pojkarna på rad.

Självklart blev Då står pojkarna på rad ännu en framgång för Orup. Låten hamnade på en åttondeplats på den svenska singellistan samt att den knep förstaplatsen på både Svensktoppen och Tracks. En låt som fortfarande är en klassiker i Orups katalog och faktiskt hans mest strömmade låt.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.