1989. Det var dags för Orup att följa upp sitt debutalbum från året innan. Ett album som hade givit sångaren hits med singlar som Jag blir hellre jagad av vargar, Min mor sa till mig och Är du redo?

Popmuzik Popcast

Det nya albumet kallades helt enkelt för Orup 2. Varför göra saker mer komplicerat än så? Här hittade vi hits som M B, som blev anklagad för att vara en reklamlåt för ett visst bilmärke. Kan tänka mig att Märta Philipson fortfarande tackar Orup för låten varje gång hon får möjlighet. Andra hits på albumet var Regn hos mej och Melodifestivalsbidraget Upp över mina öron som framfördes tillsammans med albumets producent Anders Glenmark samt såklart Då står pojkarna på rad.

Det är så lysande hur just Då står pojkarna på rad inleder albumet. Med sitt intro som verkligen sätter förväntningarna och stämningen på både låten och albumet. Snyggt dramatiskt och Orups kärlek till den brittiska, något överproducerade poppen syns tydligt här. Att Pet Shop Boys är husgudar även hos Thomas Eriksson är inte direkt en överraskning när man hör hans låtar. Det märks ändå ganska tydligt på just Då står pojkarna på rad.

Självklart blev Då står pojkarna på rad ännu en framgång för Orup. Låten hamnade på en åttondeplats på den svenska singellistan samt att den knep förstaplatsen på både Svensktoppen och Tracks. En låt som fortfarande är en klassiker i Orups katalog och faktiskt hans mest strömmade låt.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.