Den norska sångerskan Celiin är här aktuell med singeln Marilyn och med den följer hon upp Nasty human och Leonardo. Marilyn är en dramatisk alt-poplåt med snyggt filmisk arrangemang och melodi. På låten sjunger Celiin om självdestruktiv skönhet. Sökandet efter uppmärksamhet för ens utseende bara leder ett ställe och det är i fördärvet.

Favoriter Apple Music

Nu har sångerskan även släppt en musikvideo till Marilyn som regisserats av Mariell Føynum. Dramatiken från låten finns även här och för att visa upp det självdestruktiva beteendet från låten skär sångerskan av sig hitt hår med ett svärd.

Om videon berättar sångerskan för bloggen:

”Låten handlar om destruktiva tankar kring skönhetskulturen och jag vet att många människor relaterar till ämnet. Även om media har belyst det de senaste åren känner jag fortfarande att det är ett slags tabu att erkänna att jag personligen påverkas av det.

Videon och konceptet utarbetades tillsammans med regissören Mariell Føynum. Tanken var att sätta ihop referenser från barndomssagor och ge dem en slags makaber atmosfär. Ett svärd, mycket frustration, 2 kg stuvning och 30 cm kortare hår senare – jag hoppas känslan av den ”misslyckade prinsessan” kom fram i resultatet.

De parodiska Marilyn-sekvenserna tror jag inte behöver någon ytterligare förklaring. Om du läser texterna är det uppenbart att det är utmanande att visa mig själv så här, men samtidigt vill jag visa människor att man kan vara mångsidig.

Det var verkligen en svår process för mig att filma detta, men som Amanda Palmer uttryckte det: ”Du är en konstnär när du säger att du är – och du är en bra konstnär när du får någon annan att uppleva eller känna något djupt eller oväntat.” Jag tror att stor konst kommer från uppoffringar, så om det känns såpass svårt för mig kan förhoppningsvis någon annan relatera.”

Premiären för videon är här i bloggen och upplev det snygga resultatet här nedan:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011