Den norska sångerskan Celiin är här aktuell med singeln Marilyn och med den följer hon upp Nasty human och Leonardo. Marilyn är en dramatisk alt-poplåt med snyggt filmisk arrangemang och melodi. På låten sjunger Celiin om självdestruktiv skönhet. Sökandet efter uppmärksamhet för ens utseende bara leder ett ställe och det är i fördärvet.

Nu har sångerskan även släppt en musikvideo till Marilyn som regisserats av Mariell Føynum. Dramatiken från låten finns även här och för att visa upp det självdestruktiva beteendet från låten skär sångerskan av sig hitt hår med ett svärd.

Om videon berättar sångerskan för bloggen:

”Låten handlar om destruktiva tankar kring skönhetskulturen och jag vet att många människor relaterar till ämnet. Även om media har belyst det de senaste åren känner jag fortfarande att det är ett slags tabu att erkänna att jag personligen påverkas av det.

Videon och konceptet utarbetades tillsammans med regissören Mariell Føynum. Tanken var att sätta ihop referenser från barndomssagor och ge dem en slags makaber atmosfär. Ett svärd, mycket frustration, 2 kg stuvning och 30 cm kortare hår senare – jag hoppas känslan av den ”misslyckade prinsessan” kom fram i resultatet.

De parodiska Marilyn-sekvenserna tror jag inte behöver någon ytterligare förklaring. Om du läser texterna är det uppenbart att det är utmanande att visa mig själv så här, men samtidigt vill jag visa människor att man kan vara mångsidig.

Det var verkligen en svår process för mig att filma detta, men som Amanda Palmer uttryckte det: ”Du är en konstnär när du säger att du är – och du är en bra konstnär när du får någon annan att uppleva eller känna något djupt eller oväntat.” Jag tror att stor konst kommer från uppoffringar, så om det känns såpass svårt för mig kan förhoppningsvis någon annan relatera.”

Premiären för videon är här i bloggen och upplev det snygga resultatet här nedan:

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.