Efter att ha toppat iTunes-listan två gånger på Irland och streamats en kvarts miljon gånger, med bara två release! Är nu pop-succén Eiza Murphy tillbaka med den elektroniskt producerade låten Bat and Ball, som reflekterar kring delad makt i ett förhållande. Såhär säger artisten själv om nya låten: 

”Jag tror att i varje förhållande (inte bara romantiskt) pågår ett maktspel. En person verkar alltid ha mer kontroll, även om den knappt märks. Jag spelade med tanken om att dominans skulle delas i Bat and Ball eftersom jag tycker att det är så det borde vara.”

Artisten leverear här emotionellt djup och en otrolig nerv av sårbarhet i sin röst. Produktionen är mäktig och växer sig allt större ju längre låten går. Om något så är det historieberättandet som är Eiza starka sida. Och här får hon verkligen visa upp sin talang. Efter att ha tränats i tolv år inom klassisk musik vill artisten ta ett nytt grepp om pop. Eiza vill tänja på normer och regler inom traditionell pop och skapa sin helt unika egna stil. 

Resultatet hör ni i nya singeln Bat and Ball

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.