Med ett stadig beat från trummorna och sköna gitarrer inleder Brisbane-duon Alta Falls singeln Take me on down. Låten i sig ger en känsla som kombinerar det elektroniska och det organiska, vilket jag gillade. På toppen av det har vi även en stark melodi, så de prickar verkligen i de rätta boxarna med låten.

Om singeln berättar bandet:

”Vi spelade in den här låten 2020 när det kändes som att världen drog i flera riktningar samtidigt, och klyftan blev större, bredare och djupare.
Hur blev vi alla så säker på saker och fastnar i våra egna huvuden att vi inte ens kan se saker från någon annans perspektiv? Vad händer om det fanns en värld där människor såg saker från andra sidan?”

Singeln är första i raden av musik som Alta Falls kommer att släppa under året, och ned tanke på debuten här så känns det som vi kommer hitta en hel del guldkorn bland släppen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.