Med ett stadig beat från trummorna och sköna gitarrer inleder Brisbane-duon Alta Falls singeln Take me on down. Låten i sig ger en känsla som kombinerar det elektroniska och det organiska, vilket jag gillade. På toppen av det har vi även en stark melodi, så de prickar verkligen i de rätta boxarna med låten.

DOLBY ATMOS

Om singeln berättar bandet:

”Vi spelade in den här låten 2020 när det kändes som att världen drog i flera riktningar samtidigt, och klyftan blev större, bredare och djupare.
Hur blev vi alla så säker på saker och fastnar i våra egna huvuden att vi inte ens kan se saker från någon annans perspektiv? Vad händer om det fanns en värld där människor såg saker från andra sidan?”

Singeln är första i raden av musik som Alta Falls kommer att släppa under året, och ned tanke på debuten här så känns det som vi kommer hitta en hel del guldkorn bland släppen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011