Indie-bandet Sarpa Salpa började året starkt med helt ny EP:n A Feeling You Can’t Replace. Här möter akustiska trummor och gitarrer stora synt-arrangemang och skapar inget annat än magi. Det är svängigt, coolt och helt eget. Lead-singeln Ghost passar även den perfekt in på denna beskrivning. Här får vi 80-talsdoftande produktionsval som matchas med samtida indie-pop och göra singeln till en nostalgitripp med foten i nuet. 

Såhär säger gruppen själva om singeln: 

Ghost handlar helt enkelt om komplexiteten i att vara i ett förhållande med någon som redan är upptagen med någon annan. Den baseras mycket bokstavligen på en verklig upplevelse och omfattar all den svartsjuka, förvirring, bitterhet och hjärtklappning som upplevdes under den tiden. Den kaotiska karaktären i produktionen reflekterar situationens turbulens och jag tror att du verkligen känner intensiteten i dessa känslor, inte bara genom texterna utan genom den frenetiska virvlingen av instrument och sång. Det är ganska häftigt att lyssna på, men jag tror att det bara kastar dig in i oron att vara kär i någon som älskar dig i hemlighet.”

Kaotisk i sin produktion, må vara någorlunda sant. Men framförallt är detta en ren och skär upplevelse att lyssna till. Det är inte en sekund som går förbi när man inte blir underhållen och så ska en riktigt bra låt vara. Ni hör Sarpa Salpas Ghost här i bloggen. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply