Indie-bandet Sarpa Salpa började året starkt med helt ny EP:n A Feeling You Can’t Replace. Här möter akustiska trummor och gitarrer stora synt-arrangemang och skapar inget annat än magi. Det är svängigt, coolt och helt eget. Lead-singeln Ghost passar även den perfekt in på denna beskrivning. Här får vi 80-talsdoftande produktionsval som matchas med samtida indie-pop och göra singeln till en nostalgitripp med foten i nuet. 

Popmuzik Popcast

Såhär säger gruppen själva om singeln: 

Ghost handlar helt enkelt om komplexiteten i att vara i ett förhållande med någon som redan är upptagen med någon annan. Den baseras mycket bokstavligen på en verklig upplevelse och omfattar all den svartsjuka, förvirring, bitterhet och hjärtklappning som upplevdes under den tiden. Den kaotiska karaktären i produktionen reflekterar situationens turbulens och jag tror att du verkligen känner intensiteten i dessa känslor, inte bara genom texterna utan genom den frenetiska virvlingen av instrument och sång. Det är ganska häftigt att lyssna på, men jag tror att det bara kastar dig in i oron att vara kär i någon som älskar dig i hemlighet.”

Kaotisk i sin produktion, må vara någorlunda sant. Men framförallt är detta en ren och skär upplevelse att lyssna till. Det är inte en sekund som går förbi när man inte blir underhållen och så ska en riktigt bra låt vara. Ni hör Sarpa Salpas Ghost här i bloggen. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Share.
KMR Studios

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.