Indie-bandet Sarpa Salpa började året starkt med helt ny EP:n A Feeling You Can’t Replace. Här möter akustiska trummor och gitarrer stora synt-arrangemang och skapar inget annat än magi. Det är svängigt, coolt och helt eget. Lead-singeln Ghost passar även den perfekt in på denna beskrivning. Här får vi 80-talsdoftande produktionsval som matchas med samtida indie-pop och göra singeln till en nostalgitripp med foten i nuet. 

POPMUZIK LOVER 2

Såhär säger gruppen själva om singeln: 

Ghost handlar helt enkelt om komplexiteten i att vara i ett förhållande med någon som redan är upptagen med någon annan. Den baseras mycket bokstavligen på en verklig upplevelse och omfattar all den svartsjuka, förvirring, bitterhet och hjärtklappning som upplevdes under den tiden. Den kaotiska karaktären i produktionen reflekterar situationens turbulens och jag tror att du verkligen känner intensiteten i dessa känslor, inte bara genom texterna utan genom den frenetiska virvlingen av instrument och sång. Det är ganska häftigt att lyssna på, men jag tror att det bara kastar dig in i oron att vara kär i någon som älskar dig i hemlighet.”

Kaotisk i sin produktion, må vara någorlunda sant. Men framförallt är detta en ren och skär upplevelse att lyssna till. Det är inte en sekund som går förbi när man inte blir underhållen och så ska en riktigt bra låt vara. Ni hör Sarpa Salpas Ghost här i bloggen. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Covered PSB
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011