Vackert avskalat med en otrolig närvaro och nerv är ord som beskriver Nanie Taunos nya singel Sista Andetag. Låten skildrar en kärleksrelation där parterna har passerat gränsen för räddning och nu tampas med insikten att de inte är bra för varandra. Av alla känslor är det nog den som slår allra hårdast, att leva på hoppet och tron om att en relation kan hålla är något som många länge krampaktigt greppar sig fast vid. Men när själva smällen av att inse att två personer inte ska vara ihop kommer, finns inget mer hjärtkrossande. 

Följ på Apple Music

Om Sista Andetag berättar Nanie för bloggen:

”Det är inte bara att man står på barrikaderna med frågan ”Ska det fortfarande vara vi?” Det är mer som att vi ville spegla att det tar hårdare på en att man inte längre är lika bra tillsammans. Jag skulle säga att det är det som är nerven i låten.”

I denna svulstiga ballad får vi en mäktig ljudbild som allt eftersom blir mer och mer massiv. Nanie Tauno bjuder helt enkelt på en suggestiv ballad där reverb och elektroniska syntar bygger den snygga ljudbilden. Till vad jag uppfattar som pumpande hjärtslag vältrar sångerskan ut orden ”vårt sista andetag”. Det är känslomässigt starkt och nog något många kan förlika sig med. Att låten därtill ger gåshud är ju ingen dålig sidoeffekt direkt. 

Svenska Nanie Tauno är kanske mest känd som låtskrivare och producent, men debuterade 2019 som artist. Djupt förankrad i sitt känsloliv syr artisten ihop snygga elektroniska produktioner med texter som slår an till starka känslor. Något som gjort att hon blivit hyllad av stora Svenska taste-makers. 

Ytterligare en glimrande bra pop-låt av Nanie Tauno och ni hör den här i bloggen! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011