I vilken ände ska man börja när musiken och matchande musikvideo är lika jäkla glimrande bra. Kanske ändå i musiken eftersom det är därför vi är här. Australiensiska Gretta Ray ger oss i singeln Bigger Than Me lysande bra pop-musik som både placerar sig på indie-skalan och bland elektronisk pop. Men oavsett var den genremässigt platsar träffar låten alla rätt i mina öron och ögon. Bigger Than Me är upplyftande, läckert producerad och låter Grettas unika stämma komma fram. Lika nyfiken som produktionen är, lika insiktsfull är låtens innebörd. Singeln är nämligen skriven som ett sätt att överblick Grettas resa inom musiken. Där hon vid ett tillfälle helt plötsligt befann sig långt ifrån sina hemtrakter och kastades mellan musiksessions och hotellrum. Det är lika mycket en hyllning till alla kreativa människor hon samarbetat med under åren, som en påminnelse till sig själv om vad hon åstadkommit. 

Nordiska Favoriter

Artisten säger: 

”Jag var medveten om att jag hade gått in i ett nytt kapitel i mitt liv: att resa för att skapa, och träffa och arbeta med kreativa människor. När vi skrev Bigger Than Me, läste jag Big Magic av Elizabeth Gilbert, vilket är en bok som vackert nog ser kreativiteten som en andlig yttre kraft som vi engagerar oss med.”

Videon till denna lysande singel ser ni här i bloggen och den är både färgsprakande och riktigt snyggt producerad. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011