”En dunkande stridslåt för alla som försöker gå bort från en situation eller relation som inte fungerar för dem. Jag skrev den här låten under en tid jag kände mig instängd. Löften bröts, sanningar förvrängda, förhoppningar underminerade, bortkastad tid. Det kändes som att ge upp var den enda vägen ut, och medan jag ville ha frihet. Efter att ha investerat så mycket i relationen kändes det också som ett svek mot mig själv. Låten är som en uppmaning om styrkan att stå upp för sig själv.“

Robyn Sherwell 

När en artist så välformulerat beskriver sin egen musik och låt finns ingen anledning för skribenten att krystat inleda, utan då är det bara bättre att lämna över ordet till artisten. Singeln To Give Up är helt enkelt en kamplåt för alla som varit i en tuff relation. Något som jag tror många kan känna igen sig i. Textmässigt känner jag som lyssnare både en styrka och viljekraft som få låtar lyckas förmedla. Singeln kan även beskrivas som en tickande bomb redo att explodera, men i detta falla snarare en larv som ur skalet transformeras till en fjäril och sprider sina vingar fri och bekymmerslös. 

Singeln To Give Up är en perfekt bladning mellan organisk instrumentering och elektronisk pop. Låten är rytmiskt stark och de storartade pukorna som bombastisk bankar i bakgrunden gör låten både bred och hintar om ”upp till kamp” temat som To Give Up vill förmedla. 

Skriven av Robyn Sherwell själv och producerad med den goda vännen Jonas Jalhay som bland annat gjort låtar åt DJ Khaled och Rag’n’Bone Man får jag här vibbar av Rachel Platterns Fight Song. Vilket såklart är en stor eloge då den låten var en massiv hit.

Ni hör singeln den fantastiska singeln To Give Up här! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply