Efter singlarna If you want love och Black & White som släpptes 2019 är det nu äntligen dags för Emilia Tarrant att åter släppa ny musik. Nya singeln heter Honeymoon phase och handlar en relations upp och nedgång. När förälskelsen lagt sig och det är dags att verkligen sätta förhållandet inför håra prövningar när man slåss, gråter och kramas.

Popmuzik Podcast

Produktionen är snyggt uppbygd med ett piano som förstärks med ett beat medan arrangemanget verkligen sväller upp under låtens fyra minuter. Det blir ett starkt stycke skulle jag säga. Speciellt med Emilias vemodiga och uttrycksfulla röst.

Om arbetet med låten berättar Emilia för bloggen:

”Jag var oerhört glada att arbeta med producenten Luke PotashnickHoneymoon phase (Gabrielle Aplin) som var min första inspelning med flera olika lager av instrument. Till att börja med spelade vi in med ett dämpat piano och täckte pianots strängar med en filt för ett mjukt och lite ojämnt ljud för att återspegla det bitterljuva ämnet. Sedan lade vi flera olika lager av olika ljud över detta för att uttrycka känslomässig oro och en känsla av desperation.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011