Efter singlarna If you want love och Black & White som släpptes 2019 är det nu äntligen dags för Emilia Tarrant att åter släppa ny musik. Nya singeln heter Honeymoon phase och handlar en relations upp och nedgång. När förälskelsen lagt sig och det är dags att verkligen sätta förhållandet inför håra prövningar när man slåss, gråter och kramas.

Produktionen är snyggt uppbygd med ett piano som förstärks med ett beat medan arrangemanget verkligen sväller upp under låtens fyra minuter. Det blir ett starkt stycke skulle jag säga. Speciellt med Emilias vemodiga och uttrycksfulla röst.

Om arbetet med låten berättar Emilia för bloggen:

”Jag var oerhört glada att arbeta med producenten Luke PotashnickHoneymoon phase (Gabrielle Aplin) som var min första inspelning med flera olika lager av instrument. Till att börja med spelade vi in med ett dämpat piano och täckte pianots strängar med en filt för ett mjukt och lite ojämnt ljud för att återspegla det bitterljuva ämnet. Sedan lade vi flera olika lager av olika ljud över detta för att uttrycka känslomässig oro och en känsla av desperation.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.