Indie-pop som driver på utav bara den, med en tydlig pop-topline och snyggt plippiga-syntljud i refrängen. Svårare än så behöver det inte vara! Brittiska Low Girl gör alternativ elektronisk indie med budskap. Låten Big Now är faktiskt kommen ur frustrationen gentemot klimatförändringarna och att ingen verkar göra något för att det ska tillkomma en förändring. 

Artisten berättar: 

”Framför allt är den här låten en uppmaning att höras och förstås. Det handlar om att vi förstör planeten för rikedom som vi inte tar med oss till vår grav. Den är ett sätt att påminna mig själv att bekämpa apati när jag känner att det kokar inom mig.”

Low Girl

Således har den här något lättsamt producerade låten ett betydligt tyngre budskap än vad lyssnaren kanske tror. 

Under sin uppväxt använde artisten textförfattande som en tillflykt för sin något ensamma tonår. Detta resulterade sedermera i artistnamnet Low Girl. Med singeln Big Now, gör sig artisten redo för en kommande EP som släpps 30:e april. Även om detta bara är andra singeln för det nya indie-hoppet har Low Girl redan blivit spelad på nationell radio i hemlandet och har stora planer för sitt artisteri framöver. 

Ni hör singeln Big Now här. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.