Indie-pop som driver på utav bara den, med en tydlig pop-topline och snyggt plippiga-syntljud i refrängen. Svårare än så behöver det inte vara! Brittiska Low Girl gör alternativ elektronisk indie med budskap. Låten Big Now är faktiskt kommen ur frustrationen gentemot klimatförändringarna och att ingen verkar göra något för att det ska tillkomma en förändring. 

Popmuzik Podcast

Artisten berättar: 

”Framför allt är den här låten en uppmaning att höras och förstås. Det handlar om att vi förstör planeten för rikedom som vi inte tar med oss till vår grav. Den är ett sätt att påminna mig själv att bekämpa apati när jag känner att det kokar inom mig.”

Low Girl

Således har den här något lättsamt producerade låten ett betydligt tyngre budskap än vad lyssnaren kanske tror. 

Under sin uppväxt använde artisten textförfattande som en tillflykt för sin något ensamma tonår. Detta resulterade sedermera i artistnamnet Low Girl. Med singeln Big Now, gör sig artisten redo för en kommande EP som släpps 30:e april. Även om detta bara är andra singeln för det nya indie-hoppet har Low Girl redan blivit spelad på nationell radio i hemlandet och har stora planer för sitt artisteri framöver. 

Ni hör singeln Big Now här. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011