Indie-pop som driver på utav bara den, med en tydlig pop-topline och snyggt plippiga-syntljud i refrängen. Svårare än så behöver det inte vara! Brittiska Low Girl gör alternativ elektronisk indie med budskap. Låten Big Now är faktiskt kommen ur frustrationen gentemot klimatförändringarna och att ingen verkar göra något för att det ska tillkomma en förändring. 

Apple Music

Artisten berättar: 

”Framför allt är den här låten en uppmaning att höras och förstås. Det handlar om att vi förstör planeten för rikedom som vi inte tar med oss till vår grav. Den är ett sätt att påminna mig själv att bekämpa apati när jag känner att det kokar inom mig.”

Low Girl

Således har den här något lättsamt producerade låten ett betydligt tyngre budskap än vad lyssnaren kanske tror. 

Under sin uppväxt använde artisten textförfattande som en tillflykt för sin något ensamma tonår. Detta resulterade sedermera i artistnamnet Low Girl. Med singeln Big Now, gör sig artisten redo för en kommande EP som släpps 30:e april. Även om detta bara är andra singeln för det nya indie-hoppet har Low Girl redan blivit spelad på nationell radio i hemlandet och har stora planer för sitt artisteri framöver. 

Ni hör singeln Big Now här. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.