Elisabeth Nistico steppar utanför sin indie-duo HOLYCHILD och bjuder på ett skräck-pop projekt som gränsar till konst genom skapandet av Revenge Wife. Måste erkänna att namnet och konceptet är både fyndigt och underhållande. I första singeln Earthquake hör vi pulserande vintage-syntar i kombination med en minimal produktion och en catchy pop-melodi. Lyssnar vi riktigt ordentligt hör vi även en sampling av ”klassiskt arkadspels-tema” som hämtat ur 90-talet. 

Apple Music Svensk Pop

Låten Earthquake är förstasingeln från en kommande EP:n vars genomgående tema kommer vara skräck-baserat. Den fyra spår långa samlingen kommer bjuda på en hel del videos som är regisserade av artisten själv. Detta kommer sedermera kulminera i en surrealistisk kort-film med mardröms-tema. 

Om låten Earthquake berättar artisten:  

”Det har varit upplyftande att lyssna på min musik, med vetskapen om att det är så jag vill att min röst ska låta. Jag ville bara att den här låten ska kännas riktigt ärlig. Det är nästan som att jag är ärlig när jag lyssnar på den. Det känns som en sida i min dagbok.”

Genom projektet Revenge Wife tänjer Elisabeth Nistico på sina artistiska gränser och pushar fram linjen mellan musik och konst. Första singeln och EP:n är en försmak på ett mycket större projekt och album som hon hoppas kunna berätta sina historier genom. 

Ni hör första inglen Earthquake här i bloggen. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.