Elisabeth Nistico steppar utanför sin indie-duo HOLYCHILD och bjuder på ett skräck-pop projekt som gränsar till konst genom skapandet av Revenge Wife. Måste erkänna att namnet och konceptet är både fyndigt och underhållande. I första singeln Earthquake hör vi pulserande vintage-syntar i kombination med en minimal produktion och en catchy pop-melodi. Lyssnar vi riktigt ordentligt hör vi även en sampling av ”klassiskt arkadspels-tema” som hämtat ur 90-talet. 

Låten Earthquake är förstasingeln från en kommande EP:n vars genomgående tema kommer vara skräck-baserat. Den fyra spår långa samlingen kommer bjuda på en hel del videos som är regisserade av artisten själv. Detta kommer sedermera kulminera i en surrealistisk kort-film med mardröms-tema. 

Om låten Earthquake berättar artisten:  

”Det har varit upplyftande att lyssna på min musik, med vetskapen om att det är så jag vill att min röst ska låta. Jag ville bara att den här låten ska kännas riktigt ärlig. Det är nästan som att jag är ärlig när jag lyssnar på den. Det känns som en sida i min dagbok.”

Genom projektet Revenge Wife tänjer Elisabeth Nistico på sina artistiska gränser och pushar fram linjen mellan musik och konst. Första singeln och EP:n är en försmak på ett mycket större projekt och album som hon hoppas kunna berätta sina historier genom. 

Ni hör första inglen Earthquake här i bloggen. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.