Elisabeth Nistico steppar utanför sin indie-duo HOLYCHILD och bjuder på ett skräck-pop projekt som gränsar till konst genom skapandet av Revenge Wife. Måste erkänna att namnet och konceptet är både fyndigt och underhållande. I första singeln Earthquake hör vi pulserande vintage-syntar i kombination med en minimal produktion och en catchy pop-melodi. Lyssnar vi riktigt ordentligt hör vi även en sampling av ”klassiskt arkadspels-tema” som hämtat ur 90-talet. 

Följ på Apple Music

Låten Earthquake är förstasingeln från en kommande EP:n vars genomgående tema kommer vara skräck-baserat. Den fyra spår långa samlingen kommer bjuda på en hel del videos som är regisserade av artisten själv. Detta kommer sedermera kulminera i en surrealistisk kort-film med mardröms-tema. 

Om låten Earthquake berättar artisten:  

”Det har varit upplyftande att lyssna på min musik, med vetskapen om att det är så jag vill att min röst ska låta. Jag ville bara att den här låten ska kännas riktigt ärlig. Det är nästan som att jag är ärlig när jag lyssnar på den. Det känns som en sida i min dagbok.”

Genom projektet Revenge Wife tänjer Elisabeth Nistico på sina artistiska gränser och pushar fram linjen mellan musik och konst. Första singeln och EP:n är en försmak på ett mycket större projekt och album som hon hoppas kunna berätta sina historier genom. 

Ni hör första inglen Earthquake här i bloggen. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011