Den 21:a Januari 1983 släppte Eurythmics deras mest ikoniska singel Sweet dreams (Are made of this). Låten gjorde att Annie Lennox och David Stewart slog igenom världen över med en andraplats på singellistan i Storbritannien och förstaplats på Billboard Hot 100.

Bara den ikoniska inledningen med den pumpande synthen är tillräckligt för att få mig att gå igång på låten. Det är så mycket attityd över ljudbilden på något sätt och låten har under åren använts i en hel del filmer, trailers och serier och man känner direkt när man hör låten att det är en lite mer intressant film eller serie. Sedan är väl altid den där sökandet efter lycka som Lennox sjunger om på låten också ett ämne som fångar mångas intresse.

Musikvideon till Sweet dreams (Are made of this) regisserades av Chris Ashbrook. Här får vi se en kostymklädd Lennox i ett kontor tillsammans med Stewart som skriver på en dator. Efter en stund får de bland annat besök av en ko. Väldigt skumt och underhållande på samma gång.
Samtidigt är Lennox androgyna framtoning så ikonisk här. Sjukt snyggt och för den tiden något som stack ut väldigt mycket. Men hon blev också en stark kvinnlig förebild för många under 80-talet, något hon fortfarande är.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.