Den 21:a Januari 1983 släppte Eurythmics deras mest ikoniska singel Sweet dreams (Are made of this). Låten gjorde att Annie Lennox och David Stewart slog igenom världen över med en andraplats på singellistan i Storbritannien och förstaplats på Billboard Hot 100.

Apple Music

Bara den ikoniska inledningen med den pumpande synthen är tillräckligt för att få mig att gå igång på låten. Det är så mycket attityd över ljudbilden på något sätt och låten har under åren använts i en hel del filmer, trailers och serier och man känner direkt när man hör låten att det är en lite mer intressant film eller serie. Sedan är väl altid den där sökandet efter lycka som Lennox sjunger om på låten också ett ämne som fångar mångas intresse.

Musikvideon till Sweet dreams (Are made of this) regisserades av Chris Ashbrook. Här får vi se en kostymklädd Lennox i ett kontor tillsammans med Stewart som skriver på en dator. Efter en stund får de bland annat besök av en ko. Väldigt skumt och underhållande på samma gång.
Samtidigt är Lennox androgyna framtoning så ikonisk här. Sjukt snyggt och för den tiden något som stack ut väldigt mycket. Men hon blev också en stark kvinnlig förebild för många under 80-talet, något hon fortfarande är.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.