Bobby Dancer imponerade ju på oss alla när han släppte debutsingeln Granny Smith tidigare i höstas. Nu är det dags för honom att följa upp med Movie scene som du hör här nedan. Här berättar Bobby Dancer om en olycklig kärleksrelation där rädsla och stolthet kan hindra en från att uttrycka den kärlek man känner, tills det är för sent för att rädda relationen. Allt målat med dramatiska penseldrag som skapar en poplåt med stora känslor och dynamik. Movie scene i sig är faktiskt inspirerad av Heavenly father av Bon Iver och är uppbyggd av en iPhone-inspelat elorgel.

Om singeln berättar Bobby Dancer:

Movie scene skrevs under en av många sömnlösa nätter när jag gick igenom ett uppbrott. Situationen kändes så overklig och jag hamnade i den där klichéen ni vet, när man tänker att man är med i en film. I stunden kändes det väldigt töntig vilket var terapeutiskt i sig självt, att kunna driva med sig själv lite, och i slutändan växte låten fram till något meningsfullt och vackert.”

Dags för vemodiga filmkänslor, så klicka igång videon här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.