Det var i höstas som Muntie släppte sitt andra album Our Burning Butterflies. Ett album som bland annat innehöll singlarna Attention, Pieces och Mon Coeur.

Svensk Pop Apple Music

Nu är det det dags för artisten att följa upp det albumet med den nya singeln Growing needs. Låten kan ses som en fortsättning på albumet där artisten nu fokuserar på läkningen och att vara mer ärlig mot sig själv om sina känslor.
Med den nya singeln får vi första i raden av ny musik med sångaren, som lovar att han med låtarna kommer dyka djupare ner i Muntie som artist.

Growing needs inleds emotionellt och avskalat med sångarens röst tillsammans med en gitarr och atmosfäriska synthar. Det byggs sedan på med ett läckert afrobeat som ger en behaglig lunk till låten. På det hela är det en skön musikproduktion som Muntie bjuder oss på där popmelodier, afrobeat, rap och R&B mixas till en hitdoftande blandning.

Bakom artisten Muntie hittar vi Muntassir Mwamvani som i en intervju med P4 berättar att han jobbar med bagagehanteringen på Arlanda när han inte sitter hemma och skapar musik. För saken var den att Muntie tog sig till final i P4 Nästa för Upplands räkning med just singeln Growing needs. Så vem vet, kanske är detta den kommande vinnaren när det är dags för riksfinal till höst. Om inget så är Muntie definitivt ett namn att hålla ögonen på från och med nu.

Om du enkelt vill ha koll på dagliga musiktips i bloggen så tycker jag du ska bokmärka sidan i din webbläsare, samt spara ner en genväg till Popmuzik på hemskärmen i din mobil. Då bloggen uppdateras dagligen med nya inlägg, är det perfekt att ha sidan ett klick bort. Klicka bara på delningsknappen i din mobils webbläsare, välj ”Lägg till på hemskärmen”, klart. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011