Innan It must have been love användes i filmen Pretty Woman 1990 och blev en monsterhit över hela världen, släppte Roxette låten inför julen 1987 som julsingeln It must have been love (Christmas for the broken-hearted). En låt för en mer vemodig jul skulle man kunna säga. Titeln i sig skvallrar ju om att det är en ensam och hjärtekrossad jul.

Skicka in din musik

Den stora skillnaden mellan de olika versionerna är egentligen bara textraden ”It’s a hard Christmas day” som i den senare versionen blivit ”It’s a hard winter’s day”. Det är så man gör en låt mindre julig och mer en… Billboardsetta. Vilket är lite roligt och känns typiskt Per Gessle på något sätt. Korta till lite här, ändra ett ord där och vips; singeletta.

Vilken version av låten man än väljer så är det trots allt en fantastisk ballad säger jag.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011