För lucka nummer två i bloggens adventskalender har Andreas Jismark delat med sig av en låt och minne till alla läsare.

En ensam jul. Utan sina närmaste och kära. Det är bra sorgligt det. Julen 2020 går till historien som den svåraste och mörkaste under vår tid, det står redan klart. Erasure gestaltade detta i denna låt  redan 1988. Jag lyssnade massor på den och allt annat som Vince Clarke och Andy Bell gav ut när jag var tonåring i Tranås. Erasurelåtar blev ett soundtrack för mig under julhelgerna i slutet av åttitoalet när jag försökte hantera att inte längre vara ett förväntansfullt litet barn i farmors stickade röda mössa. Med hela tjocka släkten och lilla kärnfamiljen med mor, bror och far.

KMR Studios

Livet tog en vändning där alkoholism och dödsfall ersatt det man kände och förstod i de tidiga åren. Då: tonåring. Som ville ha svartmålade naglar, svart basker, Dr. Martens-kängor och rakad nacke med lång lugg. An outlander in a smalltown.

Erasure bjöd på en melankolisk kram i pojkrummet. Tårarna föll, men inte bara av sorg utan även av glädje/samförstånd. En osynlig kompanjon vid sin sida. Det var vad musiken jag älskade betydde då för mig. Det gör det fortfarande. 

Julen 2020 blir väldigt mycket tillbaka till det hålet i hjärtat. Men samtidigt en omfamning. ”Hon/han/hen kommer inte vara här med mig i jul. Jag kommer sitta utan mina närmaste som jag älskar”. 

Låt musiken vi älskar värma oss i avsaknad av kramar och kärleksfulla blickar. 

Har du också ett juligt musikminne som passar bloggens julkalender?
Läs hur du kan sprida julglädje här.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.