Det var verkligen ett genidrag av Madonna att sampla ABBAs klassiker Gimme! Gimme! Gimme! (A man after midnight) på hennes singel Hung up. Saken är den att Madonna var andra artisten någonsin som fått tillstånd att just sampla ABBAs musik. Tidigare hade The Fugees fått den äran på låten Rumble in the Jungle där de lånade lite av The name of the game.

Hung up var första singeln från Madonnas fantastiska album Confessions on a Dance Floor som släpptes 2005. Låten satte tonen för det som i alla fall enligt mig skulle bli Madonnas bästa album någonsin. Tillsammans med genit Stuart Price som producent tog Madonna över topplisterna världen över med låten som hamnade på förstaplatsen i 41 länder samtidigt, vilket var ett rekord, samt är än idag en av de bäst sålda singlarna någonsin med 9 miljoner exemplar.

Här i Sverige lyckades singeln hålla sig på förstaplatsen på singellistan i fyra veckor innan Agnes tog över med Idol-låten Right here, right now (My heart belongs to you) inför julen. Men Hung up gick åter upp på förstaplatsen i mitten av Januari 2006 under en vecka.

Videon till Hung up regisserades av Chernobyl-regissören Johan Renck och är en homage till 80-talets dansfilmer i allmänhet och John Travolta i synnerhet. Även den lysande om ni frågar mig.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.