Madonna – Hung up

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Det var verkligen ett genidrag av Madonna att sampla ABBAs klassiker Gimme! Gimme! Gimme! (A man after midnight) på hennes singel Hung up. Saken är den att Madonna var andra artisten någonsin som fått tillstånd att just sampla ABBAs musik. Tidigare hade The Fugees fått den äran på låten Rumble in the Jungle där de lånade lite av The name of the game.

Hung up var första singeln från Madonnas fantastiska album Confessions on a Dance Floor som släpptes 2005. Låten satte tonen för det som i alla fall enligt mig skulle bli Madonnas bästa album någonsin. Tillsammans med genit Stuart Price som producent tog Madonna över topplisterna världen över med låten som hamnade på förstaplatsen i 41 länder samtidigt, vilket var ett rekord, samt är än idag en av de bäst sålda singlarna någonsin med 9 miljoner exemplar.

Här i Sverige lyckades singeln hålla sig på förstaplatsen på singellistan i fyra veckor innan Agnes tog över med Idol-låten Right here, right now (My heart belongs to you) inför julen. Men Hung up gick åter upp på förstaplatsen i mitten av Januari 2006 under en vecka.

Videon till Hung up regisserades av Chernobyl-regissören Johan Renck och är en homage till 80-talets dansfilmer i allmänhet och John Travolta i synnerhet. Även den lysande om ni frågar mig.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.