Det var verkligen ett genidrag av Madonna att sampla ABBAs klassiker Gimme! Gimme! Gimme! (A man after midnight) på hennes singel Hung up. Saken är den att Madonna var andra artisten någonsin som fått tillstånd att just sampla ABBAs musik. Tidigare hade The Fugees fått den äran på låten Rumble in the Jungle där de lånade lite av The name of the game.

DOLBY ATMOS

Hung up var första singeln från Madonnas fantastiska album Confessions on a Dance Floor som släpptes 2005. Låten satte tonen för det som i alla fall enligt mig skulle bli Madonnas bästa album någonsin. Tillsammans med genit Stuart Price som producent tog Madonna över topplisterna världen över med låten som hamnade på förstaplatsen i 41 länder samtidigt, vilket var ett rekord, samt är än idag en av de bäst sålda singlarna någonsin med 9 miljoner exemplar.

Här i Sverige lyckades singeln hålla sig på förstaplatsen på singellistan i fyra veckor innan Agnes tog över med Idol-låten Right here, right now (My heart belongs to you) inför julen. Men Hung up gick åter upp på förstaplatsen i mitten av Januari 2006 under en vecka.

Videon till Hung up regisserades av Chernobyl-regissören Johan Renck och är en homage till 80-talets dansfilmer i allmänhet och John Travolta i synnerhet. Även den lysande om ni frågar mig.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011