Dizzy Spells är ett band från Los Angeles som består av Taylor Stover, Tyler Boyd och Brayden Deskins. De släppte nyligen debutalbumet A Fearful Leap Into The Dark, från vilket du här lyssna på inledande spåret Hiya. En låt med lekfull produktion och upplyftande nästan hög känsla, vilket passar bra med titeln. På låten beskriver Brayden sitt arbete med sina panikattacker och hur han lyckades hantera dessa tack vare att han sökte hjälp.

”Trots att albumet öppnas med Hiya var det faktiskt en av de sista låtarna vi skrev för AFLITD. Efter nästan ett helt albums av låtar som uttrycker oro över döden, framtiden och relationerna till jaget (du vet, de små sakerna), ville vi skapa en låt med lite mer upplösning! Jag hade just gått igenom över ett år med EMDR-terapi, vilket är en form av kognitiv beteendeterapi som hjälper till att träna din hjärna och kropp att svara mindre stressigt på vissa triggers. Innan EMDR fick jag panikattacker en gång varannan vecka över i princip ingenting – det var utmattande. Att lägga arbetet i att förbättra din mentala hälsa och se faktiska resultat… det är en så tillfredställande känsla! Jag kände att jag var tvungen att fånga den känslan på ett album full av rädsla och osäkerhet. Hiya är en reflektion om ångest (”Say you feeling kinda static/semi-automatic/not at all the way you thought you’d be”) och tog nödvändiga steg för egenvård (”I’ve been doing just fine/finally dragged my ass to CBT”) och efter att ha konfronterats med de saker som ger anledning till ångest, har jag tagit mig framåt (”I exhale with precision, from a messy state of mind/working overtime”).”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.